Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Προς χρηματοδότηση το νέο πρότυπο, οικογενειακό, περιβαλλοντικό Πάρκο Ελευθερίας

Θετικά, προς άμεση χρηματοδότηση με 2.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας λόγω πληρότητας του φακέλου, αξιολογήθηκε από την Επιτροπή Αξιολόγησης Προτάσεων για το Πρόγραμμα «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του Δημόσιου χώρου» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  η πρόταση του Δήμου Χαλκιδέων με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ  ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ  ΧΩΡΟΥ  ΚΑΙ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ  ΠΑΡΚΟΥ  ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ». Στο επόμενο διάστημα αναμένεται η έκδοση της τελικής απόφασης χρηματοδότησης.
Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη πρόταση αφορά στο έργο συνολικής ανάπλασης και ανακατασκευής του Πάρκου Ελευθερίας στη Χαλκίδας με τη δημιουργία χώρων:
Υπαίθριοι χώροι αθλητισμού/....
Κατασκευή 3 νέων γηπέδων (ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις) 
Κατασκευή υπαίθριου γυμναστηρίου με όργανα ελεύθερης άσκησης
Εγκατάσταση εξοπλισμού για αθλητικές δραστηριότητες (επιτραπέζια αντισφαίριση, σκάκι εξωτερικού χώρου, πίστα ποδηλασίας)
Παιδικές χαρές
Πολυσύνθετα όργανα, για όλες τις ηλικίες παιδιών
Χώροι καθιστικών
Πολλοί χώροι καθιστικών, με ξύλινες και μεταλλικές κατασκευές, ηλιακά καθίσματα, κιόσκια,  τραπεζόπαγκους
Ηλεκτροφωτισμός
Σύγχρονα φωτιστικά σώματα LED, τελευταία τεχνολογίας ελάχιστης κατανάλωσης



Χώροι πρασίνου
Ζώνες περιβαλλοντικής αναβάθμισης, με υψηλά και θαμνώδη δέντρα, με βιοκλιματικό σχεδιασμό. Δημιουργία βοτανόκηπου, με εξ’ ολοκλήρου φύτευση βοτάνων. Ολόκληρο το πάρκο θα αποτελεί έναν μεγάλο χώρο πρασίνου. 
Χώρος μικρού Πράσινου Σημείου Ανακύκλωσης
Νέοι κάδοι απορριμμάτων, νέοι βυθιζόμενοι κάδοι ανακυκλώσιμων αστικών αποβλήτων