Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Ο Μπατσλίκ έστειλε τον Ολυμπιακό στους Ομίλους της ΕΛ

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με ήρωα τον Μπατσλίκ, ο οποίος απέκρουσε τρία πέναλτι, ο Ολυμπιακός πήρε το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Europa League, επικρατώντας με 3-1 στη «ρώσικη ρουλέτα» του Απόλλωνα Λεμεσού.

Η ρεβάνς των play off στο Καραϊσκάκη τελείωσε 1-1 στην κανονική διάρκεια της, όπως και πριν από μία εβδομάδα στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, το σκορ δεν άλλαξε ούτε στην παράταση και τα πάντα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι με τον Μπατσλίκ να πιάνει τρία και να. οδηγεί την ελληνική ομάδα στα γκρουπ της διοργάνωσης.

Όπως συνέβη και στη ρεβάνς με τον Σλόβαν Μπρατισλάβα στην Τσεχία, έτσι κι απόψε με τους πρωταθλητές Κύπρου, ο Ολυμπιακός βρήκε τη...

δεύτερη συνεχόμενη πρόκριση στα πέναλτι, με τον γκολκίπερ του να αποδειχθεί ήρωας από την «ασβεστένια βούλα». Είχε αποκρούσει ένα πέναλτι με τους Τσέχους, απόψε τρία κι αναμφισβήτητα εξελίχθηκε σε απόλυτο πρωταγωνιστή στην πορεία... των Πειραιωτών προς τους ομίλους του Europa League.
Η ελληνική ομάδα ευτύχησε να προηγηθεί... από το πουθενά (τραγικό λάθος Μαυρία) στο 2΄ με τον Μασούρα, έκανε σωστή διαχείριση στη συνέχεια, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον αντίπαλό της κι ενώ όλα έδειχναν ότι σχετικά άνετα θα έφτανε στον στόχο της, «πλήρωσε» στην εκπνοή το μοναδικό λάθος της αμυνάς της (στο 90΄ ο Πίττας έγραψε το 1-1). 

Το καλύτερο ξεκίνημα στο ματς έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος άνοιξε το σκορ πάρα πολύ νωρίς. Συγκεκριμένα στο 2ο λεπτό και μετά από μακρινή μπάλα η μπάλα χτύπησε στην πλάτη της Μαυρίας, ο Ρεαμπτσιούκ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του δεξιού μπακ των Κυπρίων, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και με ασίστ-μισό γκολ έδωσε την ευκαιρία στη Μασούρα να σκοράρει από πολύ κοντά. (1-0).

Το γκολ ανάγκασε τους φιλοξενούμενους ν΄ ανοιχτούν από νωρίς, προσπάθησαν να απειλήσουν με τη Μαυρία να πιάνει το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Βατσλίκ μπλόκαρε εύκολα, ενώ στα 15΄ και 16΄ οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν με τον Ελαμπί και την Άβιλα. , οι οποίοι απέτυχαν να σκοράρουν από πλεονεκτικές θέσεις.

Στο 31΄ ο Μπα με τακουνάκι έστρωσε την μπάλα στον Κούντε, ο οποίος έπιασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Γιοβάνοβιτς να μην αιφνιδιάζεται. Ο Απόλλων ήταν πιο επιθετικός μετά το πρώτο τέταρτο και στο 37΄ «άγγιξε» την ισοφάριση, με το γύρισμα της Μαυρίας και τον Πίττα να μην μπορεί από πολύ κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Όπως κύλησε το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους ξεκίνησε έτσι και το δεύτερο, με τους πρωταθλητές Κύπρου να προσπαθούν να πιέσουν για την ισοφάριση και τον Ολυμπιακό να επιχειρήσει να «χτυπήσει» στην αντίθεση. Η ομάδα του Καταλά, πάντως, μπορεί να είχε την περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν ακίνδυνη επιθετικά.

Μάλιστα, στο 61΄ οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο 2-0 με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Ελ Αραμπί από τη φωτογραφία του Ραντζέλοβιτς να μπλοκάρει εύκολα ο Γιοβάνοβιτς. Στο 70΄ οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία στον αγώνα, με τον Κούντε να πιάνει το αριστερό σουτ έξω από την περιοχή και να στείλει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γιοβάνοβιτς. 

Ακολούθησε η κλασική ευκαιρία με τον Μασούρα στο 77΄, όταν ο διεθνής επιθετικός αστόχησε από εξαιρετική πλεονεκτική θέση από την ασίστ του Ελ Αραμπή. Στο 83΄ το δυνατό σουτ του Ονγκέντα έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 88΄ οι Πειραιώτες έχασαν απίστευτη ευκαιρία με τον Εμβιλά, ο οποίος από την πλάγια έστειλε τη μπάλα προς τα δίχτυα, αλλά οι αμυντικοί του Απόλλωνα απομάκρυναν πριν περάσει τη γραμμή.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι τίποτα δεν θ΄ άλλαζε στον αγώνα, στα 90΄ ο Πίττας από πολύ κοντά ισοφάρισε για τον Απόλλωνα μετά την κεφαλιά του Ρομπέρζ, μετά από την ολιγωρία των αμυντικών του Ολυμπιακού, που έκαναν τη φάση μετά τη μάχη της Μαυρίας.

Το σκορ του πρώτου αγώνα (1-1) δεν άλλαξε στο τετράλεπτο του επιπλέον χρόνου και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ψράταση. Αν και στο 92΄ ο Ελ Αραμπί έχει μεγάλη ευκαιρία από το ύψος του πέναλτι (σουτ άουτ), τα πράγματα δεν κύλησαν ευνοϊκά για τους «ερυθρόλευκους», που από το 100ο λεπτό έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μπα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. .

Παρά την αριθμητική τους υπεροχή οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν ούτε μία φορά την εστία του Βατσλίκ στο έξτρα μισάωρο κι έτσι Ολυμπιακός και Απόλλωνας «έλυσαν τις διαφορές τους» στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι. 

Η διαδικασία των πέναλτι:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Εμβιλά 1-0 ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ
                             Χάμπος (Απόκρουση Βατσλίκ)

Ντε Λα Φουέντε 2-0
                             Πίττας 2-1

Αβίλα 3-1
                             Ονγκέντα (Απόκρουση Βατσλίκ)

Ραντζέλοβιτς (Απόκρουση Γιοβάνοβιτς)
                             Μπα (Απόκρουση Βατσλίκ)   

Διαιτητής: Σάντρο Σέρερ (Ελβετία)

Κίτρινες: Μασούρας, Μπα, Ρεαμπτσιουκ, Αγκιμπού Καμαρά - Πέϊμπερνς, Ε. Μπα, Ρομπέρζ

Κόκκινες: Μπα (100΄ δεύτερη κίτρινη)

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Κoρμπεράν): Βατσλίκ, Μπα, Σισέ, Ρεαμπτσιούκ, Άβιλα, Κούντε (85΄ Αγκιμπού Καμαρά), Εμβιλά, Μασούρας (84΄ Ντε Λα Φουέντε), Ζινκερνάγκελ (56΄ Ραντζέλοβιτς), Μπεντζέλοβιτς), Μπεντζέλοβιτς), Αραμπί (103΄ Μανωλάς)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (Νταβίντ Καταλά): Γιοβάνοβιτς, Πέιμπερνς, Ρομπέρζ, Μαυρίας, Κάμας, Σαχάρ (67΄ Μπα), Κολ, Φέλιξ (67΄ Ονγκέντα), Πίττας, Χέντι (57 Τζράντι - 97΄ Καμπράλ), Ντιγκίν.