Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

....η άποψή μας

 - Δυστυχώς τα χρόνια πέρασαν και κάποια παιδιά θα έχουν περάσει από τον αθλητισμό, αλλά θα τον θυμούνται ως παιχνίδι, ως κάποια απασχόληση για να γεμίζουν τις ώρες τους και μέχρι εκεί.
Θυμώνουν οι πολλοί επειδή αναφερόμασταν στα μαγαζάκια που έχουν στηθεί και στον αθλητισμό, αλλά δεν έχουν δίκιο και το ξέρουν. Αν αποφασίσουν κάποια στιγμή να μιλήσουν αυτοί οι οποίοι πραγματικά προσπαθούν να ανακαλύψουν ταλέντα και να τα οδηγήσουν ψηλά, τότε θα πέσουν οι μάσκες όλων και θα δούνε το φως της δημοσιότητας πράγματα τα οποία θα οδηγήσουν πολλούς στο να πούνε.... το γνωστό, "πέσαμε από τα σύννεφα".
Κανείς μα κανείς όμως δεν θέλει να σπάσει αυγά και να δημιουργήσει πρόβλημα "στα μαγαζάκια, γιατί εκεί υπάρχουν και πελατάκια". 
Δυστυχώς η πολιτεία δεν αντιμετώπισε ποτέ αυτά τα προβλήματα και κάνει ότι μπορεί  για να γεμίζει τις τσέπες των λίγων και να πληρώνουν οι πολλοί, οι οποίοι όμως πληρώνουν για όλα.
Πληρώνουν για να υπάρχει μια αθλητική εγκατάσταση, έστω και στα μαύρα της τα χάλια, πληρώνουν για να πάει το παιδί τους στο σχολείο, πληρώνουν για τα σχολικά, πληρώνουν για φροντιστήρια, πληρώνουν για να αθληθεί το παιδί τους, πληρώνουν, πληρώνουν, πληρώνουν.
Στον Δήμο Χαλκιδέων, ανέλαβε τώρα τον αθλητισμό ως αντιδήμαρχος ο κ. Γιάννης Νέζης.  Θα κάνει κάτι; Θα προχωρήσει λίγο παραπάνω, από αυτά που βρήκε;
Θα τολμήσει να σπάσει αυγά;
Ταλέντα υπάρχουν στην Εύβοια και στον στίβο, αλλά παραμένουν ταλέντα, γιατί εδώ στην Εύβοια δεν υπάρχουν αυτοί οι οποίοι θα πάρουν ένα ταλέντο και θα το βοηθήσουν να ακολουθήσει τον δρόμο του πρωταθλητισμού. Καθαρές κουβέντες. Δεν το μπορούν και δεν τους συμφέρει.
Δεν έχουν οι ίδιοι την θέληση και τις γνώσεις, αλλά και τον χρόνο, για να συνοδεύσουν έναν αθλητή ψηλά. Έτσι διατηρούν αυτά που τους εξυπηρετούν και τους βολεύουν.
Είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν το μισθό τους από το δημόσιο ως πρωινό και έναν μισθό ως απογευματινό, από την ενασχόλησή τους σε διάφορα από αυτά τα μαγαζάκια.
Η πολιτεία δεν θέλει να χαλάσει την σούπα.
Η κάθε δημοτική αρχή, για να μη γελιόμαστε, παραχωρεί τα πάντα στα μαγαζάκια, για να μην πονοκεφαλιάζει και έτσι οδηγούμαστε στο πουθενά.
Κύριε Νέζη, αγαπητέ αντιδήμαρχε πολιτισμού κάντε κάτι, αν θέλετε να μείνει το όνομά σας ως ο άνθρωπος που κατήργησε τα μαγαζάκια και βοήθησε τον αθλητισμό στον δήμο Χαλκιδέων.