Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Επίθεση και από τον πρόεδρο ΤΚ ΚΥΜΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ ΠΟΓΚΑ ΔΗΜ

ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ

Όπως πληροφορηθήκαμε από αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο, οι Νέοι Ορίζοντες θέλουν να μιμηθούν τους Ρουβίκωνες ή τους γνωστούς μπαχαλάκηδες, με κάποιες μικρές διαφορές: 
Πρώτη. Οι δικοί μας δεν φορούσαν κουκούλες, αντίθετα ήθελαν να προβάλουν την παρουσία τους. Να τους βοηθήσουμε κι' εμείς σ' αυτό. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν η Δημοτική Σύμβουλος κ.Αρετή Μπάτσα και το μέλος της Δ.Κ. Κύμης κ.Άγγελος Μαργέλης. Θαυμάστε τους αγωνιστές!!! Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι έχουν πάρει το δακτυλίδι της διαδοχής για....
την αρχηγία, αφού ο αρχηγός είναι πολύ πιθανό να μην έχει το δικαίωμα να ξαναζητήσει την ψήφο μας. Καλό είναι λοιπόν να ξεκινήσουν από τώρα μην τους προλάβει κανένας άλλος.
Δεύτερη. Οι δικοί μας δεν εισέβαλαν σε κάποιο δημόσιο κτίριο, αλλά αποφάσισαν αυθαίρετα να διαμορφώσουν το πάρκινγκ στο Σουτσίνι. Ποιό πάρκινγκ; Μα, εκεί που βρισκόταν το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας. Έτσι λοιπόν δίνεται η απάντηση στην απορία γιατί άφησαν σαν Δημοτική Αρχή να γκρεμιστεί η εκκλησία. Γιατί είχαν από τότε προτεραιότητά τους το πάρκινγκ και δυστυχώς δεν πρόλαβαν να το ολοκληρώσουν, αλλά μόνο να καμαρώνουν στις φωτογραφίες κατά το γκρέμισμα. 
Εδώ όμως γεννιέται και ένα άλλο θέμα. Έχει ο χώρος προδιαγραφές για πάρκινγκ ή τα αυτοκίνητα μπορεί κάποια στιγμή να βρεθούν πάνω στην καντίνα, όπως βρέθηκε η εκκλησία, και στα κεφάλια των θαμώνων; Και τότε ποιός θα έχει την ευθύνη; Μήπως εκείνοι που εισέπρατταν τότε τα ενοίκια από την καντίνα και τη λαϊκή, χωρίς επί 4 χρόνια να έχει μπει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του Δήμου, όπως λέει και το γνωστό "τετράδιο της; ντροπής" που βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα;
Ας σοβαρευτούμε, όμως και λίγο.
Οι κύριοι αυτοί δεν είχαν κανένα δικαίωμα, ούτε νομικό ούτε ηθικό για να αυθαιρετήσουν. 
Νομικά η ενέργειά τους είναι 100% παράνομη και αυθαίρετη και ίσως πρέπει να διερευνηθούν πιθανές ποινικές ευθύνες.
Το τυχόν επιχείρημά τους ότι "αφού δεν κάνει τίποτε ο Δήμος, το κάνουμε εμείς" απορρίπτεται από τα γεγονότα. Μέχρι σήμερα έχουν καθαριστεί όλοι οι δρόμοι εντός και εκτός πόλης. Προς το στρατόπεδο, τον Άγιο Δημήτρη, τον Άγιο Νικόλα, τους Αγίους Αποστόλους, το Νεκροταφείο στα Εισόδια, το Χωνευτικό, αλλά και προς Παραλία, μέσω Στέρνας και Αβγελοπήγαδου-Φαλάριως και από Παραλία μέχρι Πλατάνα. Το μόνο που δεν έγινε ούτε γίνεται τα τελευταία 4 χρόνια ήταν τραμπουκισμοί και αυθαιρεσίες, όπως τα προηγούμενα. 
Αυτή είναι η διαφορά μας. 
Φαίνεται ότι η αυθαιρεσία, με την οποία διοίκησαν τόσα χρόνια το Δήμο, τους έχει γίνει πια τρόπος ζωής και την συνεχίζουν και ως αντιπολίτευση.