Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα. Να προσέχετε την υγεία σας, να φοράτε την μάσκα σας και να κρατάτε αποστάσεις. Τα λόγια πλέον είναι περιττά και δεν αρκούν. Όποιοι δεν τηρούν τα μέτρα και είναι δημόσιοι λειτουργοί, να χάνουν την δουλειά τους. Δεν είναι δυνατόν παππάς να έχει πιστούς στην εκκλησία και απλά να πληρώνει ένα πρόστιμο. Ξύρισμα να τελειώνουμε. Δεν είναι δυνατόν βουλευτής να συμμετέχει σε τραπεζώματα και να έχει ασυλία. Να τελειώσει ως βουλευτής, αφού δεν τηρεί τους νόμους που ψηφίζει η βουλή. Δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθήνας, να το γλεντάει στο γραφείο του. Να παραιτηθεί από την... θέση του. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμη και σήμερα άνθρωποι οι οποίοι μέσα από ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  να προκαλούν και να λένε πως δεν υπάρχει κορονοϊός και άλλα τέτοια. Να τελειώνουμε και με τα κόμματα που προκαλούν με συγκεντρώσεις και πορείες. Προκαλούν και μας λένε πως αυτοί είναι πάνω από τους άλλους πολίτες. Αν υπάρχει κράτος, να εφαρμόσει τους νόμους προς κάθε κατεύθυνση.

- Δεν μπορούμε ειλικρινά να καταλάβουμε και εκείνους τους πονόψυχους τηλεαστέρες οι οποίοι κλαίνε δήθεν για τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους και στο αμέσως επόμενο λεπτό ψάχνουν και ρωτάνε πως θα βγούμε από την καραντίνα, πως θα ανοίξουν τα εστιατόρια και η διασκέδαση, αν θα πάμε στα χιονοδρομικά και αν θα κάνουμε Χριστούγεννα.

- Έχεις και τον υπουργό κύριο Γεωργιάδη να λέει ποιος κλάδος θ΄ ανοίξει πρώτος και ποιος δεύτερος την ώρα που οι νεκροί είναι πάνω από 100 σε καθημερινή βάση. Πρώτ κύριοι θα επιτραπεί σε όλους μας να πάμε στα κοιμητήρια, ν΄ αφήσουμε ένα λουλούδι στους τάφους συγγενών και φίλων τους οποίους δεν μπορέσαμε ν΄ αποχαιρετίσουμε εξ αιτίας της απαγόρευσης.  Τι θα πάθουμε κύριε Γεωργιάδη, αν δεν ανοίξουν τα παιχνιδάδικα; Κάνατε έλεγχο στους εργάτες γης και τους γυρίστε πίσω γιατί τους κάνατε τεστ και τους βρήκατε θετικούς. Μπροστά στα παιχνιδάδικα θα κάνετε τεστ;

- Γιατί πρέπει να περάσουμε στην δουλειά και τα μαθήματα από το σπίτι και όχι στις αγορές παιχνιδιών και Χριστουγεννιάτικων ειδών από το σπίτι; Γιατί να μην προπονηθεί μια ομάδα 25 ατόμων σε ένα ανοιχτό γήπεδο πολλών τετραγωνικών, αλλά να μπορούν να μπαίνουν πολλοί καταναλωτές σ΄ ενα παιχνιδάδικο σε κλειστό χώρο λιγότερων τετραγωνικών;

- Μην κλαίτε λοιπόν για τους νεκρούς  και μην δείχνετε αγωνία για τους διασωληνωμένους. Αν χαλαρώσουν τα μέτρα, θα έρθουν και τα χειρότερα και θα είσθε όλοι υπεύθυνοι.