Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΕ

 Ένταξη 28 ιδιωτικών έργων στo πρόγραμμα CLLD/LEADER “Νοτίου Ευβοίας & Σκύρου” συνολικού προϋπολογισμού 5.847.660,76 €
 
Η Κοινοπραξία «Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε & Οργανισμός Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας Α.Α.Ε ΟΤΑ» , ανακοινώνει ότι στις 13/11/2020, εκδόθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Απόφαση Ένταξης 28 Επενδυτικών Ιδιωτικών Έργων στα πλαίσια του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Νότιας Εύβοιας & Σκύρου του Π.Α.Α 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 5.847.660,76 ευρώ και με τη χρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται στα 3.722.991,08€.
Οι νέες επενδύσεις αφορούν την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής ..παρέμβασης μέσα από τη χρηματοδότηση νέων μονάδων τουριστικών καταλυμάτων. Επιπλέον ενισχύεται ο δευτερογενής τομέας μεταποίησης αγροτικής παραγωγής μέσω της χρηματοδότησης ίδρυσης μονάδων τυροκομείου και παραγωγής ξηρών σύκων, όπως επίσης εκσυγχρονίζονται υφιστάμενες παραγωγικές μονάδες στους τομείς της μικροζυθοποιίας και της μεταποίησης προϊόντων. Τέλος, στον τομέα των υπηρεσιών περιλαμβάνονται επενδύσεις σε ίδρυση νέων ιδιωτικών παιδικών σταθμών και στη μεταποίηση πλην αγροτικών προϊόντων ενισχύονται μονάδες αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.

Στο επόμενο διάστημα θα υπογραφούν οι συμβάσεις μεταξύ της Κοινοπραξίας «Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε & Οργανισμός Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας Α.Α.Ε ΟΤΑ»  και των δικαιούχων για την υλοποίηση των έργων τους, ενώ άμεσα θα μπορούν να πραγματοποιηθούν και οι πρώτες πληρωμές για την στήριξη της επιχειρηματικότητας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Τα έργα θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι 30-6-2023.

Για την Κ/Ξ CLLD–LEADER Νότιας Εύβοιας & Σκύρου
Ο Διαχειριστής 
Κούκουζας Ευάγγελος