Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟ ΙΑΚΩΒΟΥ (ΤΣΑΛΙΚΗ) ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Ετελέσθη και φέτος η μνήμη του νέου Αγίου της Εκκλησίας, Οσίου Ιακώβου (Τσαλίκη) του «με συγχωρείτε» στον τόπο που διέλαμψε, την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος.
 Λόγω των επιβεβλημένων μέτρων απαγορεύσεως της κυκλοφορίας, εξ αιτίας της ενσκηψάσης  πανδημίας του κορωνοϊού (covid-19) οι ιερές ακολουθίες και στην Ι. Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος Λίμνης, όπου ασκήτευσε και διετέλεσε Ηγούμενος ο Όσιος Ιάκωβος, αλλά και στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος, όπου προεξήρχε της πανηγύρεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ετελέσθησαν κεκλεισμένων των θυρών....
 Η Ι. Μητρόπολις Χαλκίδος ευχαριστεί την εταιρία Hellas sat και τον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε, που μετέδοσαν ζωντανά τις ιερές ακολουθίες εκ της Ι. Μονής Οσίου Δαυΐδ, τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε και στο διαδικτυακό κανάλι της Ι. Μονής: https://www.youtube.com/channel/UC30Fx6gDtujkS9pZ4sOp22A/videos .

 Ενώ σύνολο των ιερών ακολουθιών από τον Ι. Ναό Αγ. Παρασκευής Χαλκίδος μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7fm) και το διαδικτυακό κανάλι: https://www.youtube.com/channel/UC2c2I8iUUihNqCjYnwSdhng/videos καθώς και από το διαδικτυακό κανάλι της Ενορίας https://www.youtube.com/channel/UCtV1zRaXOVh0CAZoVgwkmiA .