Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Ο Φάνης των πολιτών

 
Το έχουμε γράψει πολλές φορές, αλλά θα το ξαναγράψουμε. Ο Περιφερειάρχης ΣΤΕΡΕΑΣ και ΕΥΒΟΙΑΣ για τους πολλούς είναι ο Φάνης. Αυτό φτάνει. Μπορεί οι περισσότεροι να μην θυμηθούν το Σπανός, αν τους ρωτήσεις ποιος είναι περιφερειάρχης, αλλά θα σου πούνε αμέσως ο Φάνης.
Αυτό είναι η προίκα του Φάνη και έχει υποχρέωση να την τιμήσει.
Εμείς φίλοι του δεν είμαστε αλλά του έχουμε μεγάλη εκτίμηση και πιστεύουμε σ΄ αυτόν. Του έχουμε....μεγάλη εκτίμηση και ξέρουμε πως δεν θα βάλει το δάχτυλο στο μέλι.
Επειδή ο μεγάλος ραδιοφωνατζής με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τον συκοφαντεί, τον μειώνει και τον χαρακτηρίζει μιζαδόρο, περιμένουμε την στιγμή που θα συναντηθούν στην αίθουσα του δικαστηρίου και θα ζητήσει εγγράφως και δημόσια συγνώμη από τον Φάνη. 
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ταπείνωση για έναν άνθρωπο της ενημέρωσης, να μην ζητάει συγνώμη και να συνεχίζει τις ύβρεις και τις συκοφαντίες και όταν φτάνει μπροστά στον δικαστή, να τρέμει από τον φόβο και τότε για να γλυτώσει να ζητά συγνώμη.
Εμείς πάντως το δηλώνουμε από τώρα.
Αν ο Φάνης κάνει πίσω, για λόγους που αυτός ίσως ξέρει, θα τον φτύσουμε, γιατί εμείς του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και θα αισθανθούμε μαλάκες.
Όσο για τον μεγάλο ραδιοφωνατζή, να μην λέει πως ποτέ δεν τιμωρήθηκε γι΄ αυτά που λέει, του θυμίζουμε την καταδίκη του για συκοφαντία στον μακαρίτη Παναγιώτη Σίμωση και η οποία τον ανάγκασε να ζητήσει δημόσια συγνώμη, για να την γλυτώσει στο Εφετείο. Να τα λέμε και να τα γράφουμε όλα...