Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Εδώ και τώρα να οριστεί το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(ο συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας)

Οι εργαζόμενοι έχουν σήμερα περισσότερο από ποτέ ανάγκη για δυνατά σωματεία, για Εργατικό Κέντρο που να οργανώνει να συντονίζει τον αγώνα. Η έλλειψη μέτρων προστασίας από την πανδημία, η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς, η ακρίβεια, το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων είναι ορισμένα από τα βασικά ζητήματα που βασανίζουν κάθε σπίτι εργάτη στην Εύβοια.
Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι…….
Κι όμως η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΕΜΕΙΣ – Συνεργαζόμενοι) παραλύει κυριολεκτικά το Εργατικό Κέντρο, ούτε καν ορίζει ημερομηνία συνεδρίου. Μεθόδευσε την λήξη της θητείας της Διοίκησης αναβάλλοντας επανειλημμένα το συνέδριο (τελευταία... ημερομηνία που είχε οριστεί ήταν 18/12). Προχώρησε στον ορισμό προσωρινής διοίκησης και δεν δείχνει καμία πρόθεση να ορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής του. Μάλιστα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για συνέδριο το Μάη!
Είδαν φως και μπήκαν…….
Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να «κατεβάσει ρολά» στο εργατικό κέντρο. Δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία για την οργάνωση του αγώνα, για την υπεράσπιση των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση. Δεν συνεδριάζει ούτε το ΔΣ. Παρόλα αυτά ο πρόεδρος του ΕΚΕ και άλλα μέλη της παράταξης τους δεν δίστασαν να βρεθούν στην πρόσφατη κινητοποίηση που οργανώθηκε από τα σωματεία χωρίς καμία δική τους συμβολή, για να φωτογραφηθούν και να κάνουν δηλώσεις!
Το Συνέδριο θα μπορούσε να αποτελέσει κορυφαία διαδικασία για την εργατική τάξη του Νομού, να συμβάλει ώστε να συζητηθούν τα οξυμένα προβλήματά των εργαζόμενων και να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις!
Απαιτούμε να οριστεί άμεσα ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου του ΕΚΕ.
Καλούμε τα σωματεία της Εύβοιας να δυναμώσουν τον συντονισμό όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και την κοινή δράση για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά που ζούμε.
Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τα σωματεία, να βγάλουν συμπεράσματα για το ποιοι πρωτοστατούν και δυναμώνουν τους αγώνες που έχουμε ανάγκη σήμερα και ποιοι τους εμποδίζουν.  Να κάνουν δική τους υπόθεση το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. Η πορεία που θα ακολουθήσει το Εργατικό Κέντρο μετά το Συνέδριο μπορεί είτε να συμβάλει στην προσπάθεια ανασύνταξης του εργατικού κινήματος της περιοχής μας για τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, είτε να συνεχίσει να αποτελεί εμπόδιο σε αυτή τη διαδικασία και αυτό αφορά κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα!».

Οι εκλεγμένοι με την Ταξική Ενότητα στο ΔΣ του ΕΚΕ: Καραμπέτσου Ασημίνα, Ντούλτσα Πελαγία, Ντούρμας Κώστας, Σλακώνης Κώστας,Τζαβάρας Γιάννης
20/1/2022