Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Αναπτυξιακή Εύβοιας ΑΕ

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις 4 ενταγμένων έργων του Δήμου Χαλκιδέων στο CLLD/Leader Κεντρικής & Βόρειας Εύβοιας

Υπογράφηκαν την Δευτέρα 31/1/2022 οι συμβάσεις υλοποίησης τεσσάρων (4) έργων με δικαιούχους το Δήμο Χαλκιδέων και τη ΔΕΥΑΧ, που εντάχθηκαν και θα χρηματοδοτηθούν από το  CLLD/Leader Κεντρικής & Βόρειας Εύβοιας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 της Ομάδας Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) της «Αναπτυξιακή Εύβοιας ΑΕ».
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας και Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας Στερεάς Ελλάδας, Βαγγέλης Κούκουζας και η Δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα συνυπόγραψαν τις συμβάσεις των ακολούθων... πράξεων του προγράμματος:

- «Αποκατάσταση, ανακατασκευή και επαναχρήση Οικίας Παπαφράγκα, οικισμού Βασιλικού της Δ.Ε. Ληλαντίων», με δικαιούχο το Δήμο Χαλκιδέων και εγκεκριμένο συνολικό κόστος 600.000 ευρώ

- «Σήμανση αξιοθεάτων και μνημείων Τ.Κ. Βαθέως της Δ.Ε. Αυλίδας», με δικαιούχο το Δήμο Χαλκιδέων και εγκεκριμένο συνολικό κόστος 105.251,20 ευρώ

- «Διαμόρφωση πλατείας Συγγρού Δ.Κ. Δροσιάς της Δ.Ε. Ανθηδόνας», με δικαιούχο το Δήμο Χαλκιδέων και εγκεκριμένο συνολικό κόστος 61.899,15 ευρώ.

Παράλληλα, με την Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ, Τασούλα Ψυχογιού-Μακαρώνα συνυπογράφηκε η σύμβαση της πράξης:

- «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης σωλήνων αμιάντου και κατασκευή νέων παροχών στη Δ.Ε. Νέας Αρτάκης», με εγκεκριμένο συνολικό κόστος 96.673,33 ευρώ.

Παρόντες ήταν και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός (την υπογραφή του οποίου φέρουν οι αποφάσεις ένταξης των εν λόγω έργων) με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Γιώργο Κελαϊδίτη.