Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

ΣΕΓΑΣ

Καταψηφίστηκε η πρόταση Σακοράφα για δια ζώσης διεξαγωγή της Γ.Σ.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ απέρριψε με ψήφους 12-11 την πρόταση της προέδρου της ομοσπονδίας, Σοφίας Σακοράφα, για δια ζώσης διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης, στις 19 Μαρτίου στην Αθήνα. Η αντιπολίτευση, δια στόματος του Βασίλη Οικονόμου, αντιπρότεινε να διεξαχθεί η τακτική Γ.Σ. διαδικτυακά, το διήμερο 26-27 Μαρτίου, με πραγματοποίηση της ψηφοφορίας μέσω του πληροφοριακού συστήματος ΖΕΥΣ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις περσινές αρχαιρεσίες. Με την πρόταση αυτή συμφώνησαν δύο μέλη του Δ.Σ. που εξελέγησαν με την παράταξη Σακοράφα, συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Μελαχρινός και ο Γιάννης Θεμελίδης, με συνέπεια η εισήγηση της προέδρου να απορριφθεί και το ζήτημα να παρεπεμφθεί σε επόμενη.....

συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, την πρόταση για δια ζώσης διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης υπερψήφισαν οι Σοφία Σακοράφα, Κώστας Κεντέρης, Ιάκωβος Πετσούλας, Γιώργος Γιατρουδάκης, Γιάννης Λιούμπας, Γιάννης Μυστακίδης, Παναγιώτης Δημάκος, Παρασκευή Παχατουρίδου, Πέτρος Μαντάς, Κώστας Τριαντάφυλλος, Μαρία Μπελιμπασάκη. Αντίθετα, καταψήφισαν οι Βασίλης Οικονόμου, Παναγιώτης Μελαχρινός, Γιάννης Θεμελίδης, Αλέξης Αλεξόπουλος, Ηλίας Βασιλειάδης, Κώστας Γκατσιούδης, Στέλιος Δημότσιος, Τασούλα Κελεσίδου, Γιάννης Μπόλας, Χάρης Παπαδιάς, Κωνσταντίνα Ρετσινά, Νίκος Τσώνης.

Κατά την εισήγησή της, η Σοφία Σακοράφα ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει, προκειμένου η συνέλευση να γίνει δίχως να επιβαρυνθεί οικονομικά η Ομοσπονδία. Ενέργειες που αφορούν τη χορηγία σε ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει τους εκπροσώπους των σωματείων, το χώρο που θα γίνει η συνέλευση και θα παραχωρηθεί από το Δήμο Αθηναίων στην Τεχνόπολη, καθώς και το κέτερινγκ που θα αναλάβει τη σίτισή τους. Τη σημασία να βρεθούν και πάλι στον ίδιο χώρο οι εκπρόσωποι των σωματείων εξέφρασε και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας Γιώργος Γιατρουδάκης, ενώ ο ειδικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Παναγιώτης Δημάκος, αναφέρθηκε και στη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης της ομοσπονδίας γυμναστικής, που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Εξάλλου, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού για το νέο σχεδιασμό που θα ισχύσει για την ένταξη των αθλητών και αθλητριών στο σχεδιασμό της επόμενης διετίας. Ανάμεσα στις αλλαγές που προβλέπει το νέο μοντέλο, είναι η ένταξη της νέας κατηγορίας "ελίτ" που αφορά σε αθλητές και αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλιο στις κορυφαίες διοργανώσεις.

Παράλληλα, εγκρίθηκε το νέο Point System, που θα αφορά στους αθλητές και τους προπονητές, αλλά και ο νέος κανονισμός λειτουργίας του Υψηλού Αθλητισμού.