Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΛΑΜΨΑΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Με λαμπρότητα, εκκλησιαστική τάξη και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων πανηγύρισε η Ενορία της Νέας Λαμψάκου Χαλκίδος τον προστάτη και Πολιούχο της Άγιο μεγαλομάρτυρα Τρύφωνα, τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου και την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022.
Κατά τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη προσκλήσει του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν Ιερείς εκ Χαλκίδος και των περιχώρων με επικεφαλής τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη-Γραμματέα παρά τω Αρχιγραμματεί της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στη σχέση του Αγίου Τρύφωνα με την πνευματική βίωση της Εορτής της Υπαπαντής.
Λίγο πριν την Απόλυση, ο Θεοφιλέστατος κ. Φιλόθεος μετέφερε τις εόρτιες ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος μετέβαινε στην Καλαμάτα, ώστε, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του.... εκεί Μητροπολίτου, να συμμετάσχει στην πανήγυρη της Παναγίας «Υπαπαντής», και αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη για την εμπνευσμένη ομιλία τον π. Ιωάννη Καραμούζη, για την ετοιμασία της πανηγύρεως τον Εφημέριο, τους Επιτρόπους, τους Εθελοντές, τους Ιεροψάλτες και κάθε προσφέροντα προς τούτο, ευχήθηκε εγκάρδια προς όλους τους εκκλησιασθέντες πιστούς, μεταξύ των οποίων ήταν  η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, οι Αντιδήμαρχοι Δ.Ε. Ληλαντίων κ. Δημήτριος Σέρρας, Πολιτικής Προστασίας, Υποδομών, Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων Αυτεπιστασίας κ. Βασίλειος Γουρνής και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιωάννης Μακρίδης.
Την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022, κυριώνυμη ημέρα της εορτής ιερούργησαν οι Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-Ιεροκήρυκας, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, Δαμασκηνός Παπακωνσταντίνου-Εφημέριος της Ενορίας Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος, ο Πρεσβ. Πέτρος Βλάχος-Εφημέριος της πανηγυριζούσης Ενορίας Ν. Λαμψάκου και ο Διάκ. Ευγένιος Τσάλλας.
Πριν την Απόλυση ετελέσθησαν Αρτοκλασία, την οποία προσέφερε ο δραστήριος τοπικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Νέας Λαμψάκου «Η Πιτυούσα» και ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη του νέου μήνα, κατά τον οποίο αναγνώσθηκαν οι Ευχές του Αγίου Τρύφωνος, ενώ, κλείνοντας την πανήγυρη ο π. Νεκτάριος ευχαρίστησε και συνεχάρη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρό του, Πρεσβ. Πέτρο Βλάχο, για την ωραία διοργάνωση της πανηγύρεως, καθώς και την αντιπροσωπεία των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ν. Λαμψάκου, που παρέστησαν στην πανήγυρη με την σημαία τους.
Την ιερή υμνωδία διηκόνησαν ο Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος κ. Στυλιανός Μπενής, ο Ιεροψάλτης της Ενορίας κ. Χαράλαμπος Τσάκαλος με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών-μαθητών της Σχολής, ενώ ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ι. Μητροπόλεως (97,7fm) μετέδωσε ζωντανά το σύνολο των ι. ακολουθιών.