Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Ποινή κάθειρξης 13 ετών στον 39χρονο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ποινή κάθειρξης 13 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας που κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια σε βάρος αθλητών του πριν από δέκα χρόνια.

Ο κατηγορούμενος θα επιστρέψει στη φυλακή, καθώς το δικαστήριο ,με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, αρνήθηκε τη χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση.

Λίγο νωρίτερα οι δικαστές ομόφωνα απέρριψαν το αίτημα του 39χρονου για την...

αναγνώριση ελαφρυντικών, αρνούμενοι και την εισαγγελική πρόταση που εισηγήθηκε να αναγνωριστεί το ελαφρύ της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη κρίνοντας όπως ο προπονητής έχει στοιχεία από τα οποία προκύπτει θετική μεταστροφή του χαρακτήρα του.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό του δικαστηρίου δεν θα πρέπει να αναγνωρίσει στον προπονητή ούτε το ελαφρύ της ειλικρινούς μετάνοιας, ούτε του πρώτου κοινού βίου, όπως αιτήθηκε ο καταδικασθείς.

Όπως ανέφερε : "Ο κατηγορούμενος διατήρησε για κάποιους μήνες επαφές με ένα 11χρονο παιδί" κάτι που ο Εισαγγελέας τόνισε ότι συνιστά "εκτροπή από την κανονικότητα των κοινωνικών σχέσεων και συνιστά αξιόπιστη συμπεριφορά" και επομένως δεν τίθεται θέμα σύννομου βίου".

Αντίστοιχα για την ειλικρινή μεταμέλεια ο Εισαγγελέας επεσήμανε πως «η ομολογία για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκου δεν αρκεί για να στοιχειοθετηθεί το συγκεκριμένο ελαφρύ».