Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Στην Ελλάδα;;;;;

Ισπανία: Ισονομία μισθού στις Εθνικές ομάδες Γυναικών και Ανδρών
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρά τις πολυάριθμες εκκλήσεις, η επίτευξη αμοιβής μεταξύ γυναικών και ανδρών δεν είναι αρκετά δύσκολη. 

Στην Ισπανία, ωστόσο, γίνονται προσπάθειες να αντιστραφεί η τάση, τουλάχιστον όσον αφορά το ποδόσφαιρο: με βάση τα όσα αναφέρει η «El Pais», μια από τις πιο έγκυρες εφημερίδες της χώρας, οι Ισπανίδες παίκτριες κατέληξαν σε συμφωνία με την Ομοσπονδία, που θα τους επιτρέπουν να λαμβάνουν μπόνους και ποσά ομοιότυπα με αυτά που αναγνωρίζονται στους άνδρες συναδέλφους τους....

Η πρώτη χώρα που αποφασίστηκε να λάβει θέση αυτού ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ακολουθούμενες, κι εν μέρει, από τη Νορβηγία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ολλανδία.

Η υπογεγραμμένη συμφωνία ισχύει για πέντε χρόνια και ως εκ τούτου θα καλύπτει σημαντικά γεγονότα που αφορούν γυναίκες, όπως τα επόμενα δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, εκτός από τα παγκόσμια πρωταθλήματα το 2023 και το 2027.

Από τους πιο ικανοποιημένους με την απόφαση εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Λουίς Ρουμπιάλες.

«Η συμφωνία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του Ποδοσφαίρου. Αυτή είναι μια ιστορική μέρα. Ευχαριστώ την Ομοσπονδία που μπόρεσε να καταλήξει σε μια τόσο σημαντική συμφωνία και που έδειξε το ενδιαφέρον της να συνεχίσει να υποστηρίζει την Εθνική μας ομάδα», σχολίασε.