Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

...ήρθε η επιβεβαίωση από τον κ. Ρέτσα

 - Τελικά κάτι κάνουμε κι εμείς με τις επισημάνσεις μας, αφού εμμέσως πλην σαφώς, μας επιβεβαίωσε ο κ. Γιάννης Ρέτσας με την ανάρτησή του. 
Κύριε Ρέτσα σας ευχαριστούμε για την επιβεβαίωση και να ξέρετε πως τα πρώτα συγχαρητήρια ανήκουν στους γονείς και τα παιδιά και στην συνέχεια στα σωματεία και τους προπονητές οι οποίοι έχουν αυτά τα παιδιά και τα προπονούν.
Δεν θα μπούμε στον κόπο να ασκήσουμε κριτική για λάθη και άλλα τέτοια, αλλά επιτρέψτε μας μόνο μία προτροπή.
Αν θέλετε κάντε κάτι ώστε αυτά τα ταλέντα να μην χάνονται στην συνέχεια.
Δυστυχώς χάνονται γιατί και στο Ευβοϊκό ποδόσφαιρο δεν επενδύουμε σ΄ αυτά τα παιδιά, αλλά επενδύουμε όλα τα λεφτά στους γυρολόγους ποδοσφαιριστές.
Αν θέλετε να κάνετε κάτι, βάλτε όρο στην προκήρυξη πως στην 11άδα θα πρέπει να..... είναι ένας αριθμός παιδιών Κ17 και Κ16. Τότε και μόνο τότε θα υποχρεωθούν να επενδύσουν στους μικρούς τα σωματεία και έτσι θα έχουν κι ένα βοήθημα τα παιδιά για τα έξοδα του σχολείου, των φροντιστηρίων κλπ.
Κύριε Ρέτσα, γινόμαστε κακοί; Όχι βέβαια. Δεν θα το κάνετε αυτό, γιατί φοβόσαστε τις αντιδράσεις και προτιμάτε να σκάει ο άλλος πάνω από 10.000 ευρώ για έναν ποδοσφαιριστή και ο μικρός όσο ταλέντο κι αν είναι να είναι στην κερκίδα ή στον πάγκο.
Κύριε Ρέτσα, εμείς πιστεύουμε στα ταλέντα και τα στηρίζουμε. Εσείς δεν μπορείτε απλά να τους δίνετε συγχαρητήρια. Πρέπει με τις πράξεις και τις αποφάσεις σας να τους στηρίξετε.
Για κλείσιμο θα γράψουμε πως αυτή η Κ15 ήταν η καλύτερη όλων των εποχών, σύμφωνα και με τον κύριο Πίσχινα και κάποια λάθη δεν την έφεραν στον τελικό. Η ΕΠΣΕ πρέπει να βρει τα λάθη.....

Έγραψε ο κ. Γιάννης Ρέτσας 
Ως  πρόεδρος της Ε.Π.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ,  αισθάνομαι  την υποχρέωση να   ευχαριστήσω και να συγχαρώ  δημόσια  τις   Μικτές   Ομάδες της  Ένωσης,  για τη  συμμετοχή  τους  στους ημιτελικούς   αγώνες των  πανελληνίων  πρωταθλημάτων  προεπιλογής  Εθνικών   Ομάδων,  στις   κατηγορίες  Κ15   και Κ17.
     Η ομάδα  Κ15  αγωνίστηκε με την Ε.Π.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ και ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια  του αγώνα, αλλά ηττήθηκε δυστυχώς, στη   διαδικασία των  πέναλτυ.
     Η ομάδα  Κ17  ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε, βρέθηκε πίσω στο σκορ,  ισοφάρισε,  αλλά   στο τέλος  δέχτηκε δύο γκολ  και  ηττήθηκε  με 4-2 από την εξαιρετική ομάδα της  Ε.Π.Σ. Μακεδονίας.
     Οι ομάδες της Εύβοιας τελικά, θα   διεκδικήσουν   την   τρίτη   θέση στους  μικρούς  τελικούς.
     Η   πορεία   των   ομάδων    μας,  σε μια  ιδιαίτερα  δύσκολη περίοδο, αποτελεί   μεγάλη επιτυχία  για  την Ε.Π.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ και  το ποδόσφαιρο  στο  νομό  μας.
     Ανάλογες  επιτυχίες  επέδειξε   το  Ευβοϊκό  Ποδόσφαιρο  με την μικτή ομάδα ΠΑΙΔΩΝ  το 2005, όταν κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα,  το   2018   όταν   κατέκτησε   την   τέταρτη   θέση   και με   την   μικτή   ομάδα  ΝΕΩΝ  όταν   κατέκτησε   την   τρίτη   θέση το 2008.
    Είναι η πρώτη φορά που και οι δύο ομάδες μας, φτάνουν στις τέσσερις   καλύτερες   της   χώρας.
     Η δουλειά  που γίνεται σε βάθος  και η προσπάθεια που καταβάλλεται   από  όλους μας,   δίνουν   τη  δυνατότητα   στις  ομάδες της  Εύβοιας,  να πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματα προεπιλογής των Εθνικών   Ομάδων.
     Τα εύσημα ανήκουν  στους  νεαρούς  αθλητές , στους   προπονητές, στους   γονείς, στους   συνοδούς και   στην   Επιτροπή  των   Μικτών   μας  Ομάδων.
     Θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω τα σωματεία της Ένωσής μας, τους προπονητές τους, τους  εκπροσώπους  των Μ.Μ.Ε,  τους χορηγούς μας και γενικότερα όλους όσους στήριξαν την προσπάθειά  μας.
ΚΑΛΗ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΜΕ   ΥΓΕΙΑ,   ΔΥΝΑΜΗ   ΚΑΙ  ΦΩΤΙΣΗ.