Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Χαλκίδας

ΓΙΑ ΤA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑTA ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

      Χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που στήριξαν με την ψήφο τους την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών και την ανέδειξαν σε 2η δύναμη στις εκλογές για νέο Δ.Σ. στον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας και για αντιπροσώπους στην 91η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, συμβάλλοντας στη μεγάλη αύξηση σε ψήφους και σε διπλασιασμό του ποσοστού της (από 135 ψήφους το 2019 σε 186 φέτος και με ποσοστό 13,6% το 2019 σε 25% φέτος). Ακόμη, ευχαριστούμε και όλους όσοι δεν έκαναν το βήμα, μας άκουσαν όμως, συζήτησαν μαζί μας και νιώθουν την ανάγκη να υπάρχει ένα κίνημα που θα συγκρούεται με την κυβερνητική πολιτική και θα διεκδικεί με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες, χωρίς να μπαίνει στη λογική του.... μικρότερου κακού.
      Η μεγάλη άνοδος σε ψήφους και ποσοστό της ΑΣΕ αποτελεί ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα για τον κλάδο μας σε τοπικό επίπεδο και μας οπλίζει με δύναμη και μεγάλη αίσθηση της ευθύνης για να παλέψουμε από καλύτερη θέση για τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων. Ακόμα κι αν οι συσχετισμοί στο σωματείο μας παραμένουν αρνητικοί, με τις δυνάμεις του συμβιβασμού και της υποταγής στην κυβερνητική πολιτική να παραμένουν πλειοψηφία, εμείς δεσμευόμαστε πως θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα ζωντανό, μαχητικό σωματείο, που θα είναι στήριγμα για κάθε συνάδελφο, μπροστά στις μεγάλες μάχες που έρχονται.       
  Θέλουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ότι με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα, κατά τη διαδικασία συγκρότησης του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, η πρόταση της ΑΣΕ  ήταν για αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο, πρόταση που αποτελεί πάγια θέση της παράταξής μας. Συγκεκριμένα, προτείναμε ο Πρόεδρος να εκλεγεί από την 1η παράταξη και ο αντιπρόεδρος από τη 2η. Με ευθύνη της ΔΗΣΥ, για άλλη μια φορά η ΑΣΕ πετάχτηκε από το προεδρείο, απαγορεύοντας να εκφραστεί η βούληση των συναδέλφων. 
Φυσικά το γεγονός αυτό δεν μας πτοεί. Η ΑΣΕ από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση τοποθετήθηκε για όλα τα ζητήματα, με συγκεκριμένες  προτάσεις: για την πάλη που πρέπει να οργανωθεί και σε τοπικό επίπεδο, για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού μας, για το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης ενιαία και με κάθε τρόπο, για μόνιμες προσλήψεις όλων των συναδέλφων που εργάζονται ως αναπληρωτές τα τελευταία χρόνια, για συμμετοχή του συλλόγου μας σε πανελλαδική  πρωτοβουλία συλλόγων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με σκοπό την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή με αίτημα την εξίσωση και τη νομοθετική κατοχύρωση  του ωραρίου των Νηπιαγωγών. 
Οι προτάσεις μας αυτές καταψηφίστηκαν από την πλειοψηφούσα παράταξη της ΔΗΣΥ, γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι υπάρχουν δυο λογικές που συγκρούονται, η λογική της διεκδίκησής και του αγώνα και η λογική της υποταγής.  Εμείς από την πλευρά μας ξεκαθαρίζουμε ότι όσα εμπόδια και αν προσπαθήσει να βάλει  ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, τα αιτήματα μας είναι δίκαια, απαντάνε στις πραγματικές ανάγκες του κλάδου και γι’ αυτό θα τα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!