Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Την καλησπέρα μας

 - Μπορεί οι αγώνες στίβου Κ16 να είναι σε εξέλιξη, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να γράψουμε κάτι προς τους αγαπητούς προπονητές του Γυμναστικού Συλλόγου Νεάπολης Χαλκίδας.
Αυτοί είναι ο υπεύθυνος όλων των προπονητών και αν θέλετε αυτός "που κινεί" τα νήματα στον Σύλλογο, κύριος Κώστας Μαρκόπουλος, ο κ. Γεωργίου, ο κ. Τριανταφύλλου και ο κ. Ντόκος.
Κύριοι ικανότητες έχετε, εμπειρίες έχετε, όρεξη για δουλειά έχετε, αλλά για να αξιοποιήσετε όλα αυτά, θα πρέπει να υπάρξει πλάνο, οργανόγραμμα, στόχευση, κίνητρα.... και άλλα, τα οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν στα σωματεία στίβου της Εύβοιας και φυσικά δεν υπάρχουν και στο βαθμό που θα έπρεπε στον Γυμναστικό Νεάπολης Χαλκίδας.
Αν υπήρχαν όλα θα ήταν διαφορετικά.
Ένας προπονητής και ένας αθλητής πρέπει για να φτάσει στόχους να έχει τα κίνητρα, να έχει τα μέσα και φυσικά να μπορεί να έχει όλα εκείνα που θα τον βοηθήσουν στις προπονήσεις, αλλά και στους αγώνες.
Στον πόλεμο αγαπητοί φίλοι, δεν στέλνουμε τον στρατιώτη χωρίς όπλα.
Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει ούτε στον αθλητισμό.
Δεν στέλνουμε ποτέ έναν αθλητή σε αγώνες, χωρίς όλα αυτά που πρέπει να έχει πριν τον αγώνα.
Τι σημασία έχει το αν σήμερα κάποιος αθλητής πάρει ένα μετάλλιο ή όχι;
Σήμερα οι σύλλογοι της Εύβοιας θα έπρεπε να έχουν μεγάλες αποστολές και δυστυχώς αυτό δεν το βλέπουμε στα πανελλήνια πρωταθλήματα.
Πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα για οργάνωση, ώστε σύντομα σε κάθε πανελλήνιο πρωτάθλημα σε όλες τις κατηγορίες να μην χωράνε οι αθλητές σε ΙΧ, ή σε ταξί, αλλά να υπάρξει λεωφορείο και μάλιστα μεγάλο.
Ελπίζουμε πως θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση χωρίς όρους και κανόνες κι εκεί να πούμε αλήθειες, ιδέες και πόσο ο καθένας μπορεί να βοηθήσει.
Εμείς αυτές τις αλήθειες θα τις γράψουμε στα ρεπορτάζ που σύντομα θα ξεκινήσουν.