Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Συνάντηση της Δημάρχου Χαλκιδέων με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.
Αρχικά, συζητήθηκε το υψηλό ενεργειακό κόστος που επηρεάζει τη λειτουργία των Δήμων και των ΔΕΥΑ. Ο Υπουργός ενημέρωσε τη Δήμαρχο για τη σχετική απόφαση που θα εκδοθεί σήμερα, η οποία αφορά στην καταβολή χρηματικού ποσού ενίσχυσης στους Δήμους, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που δημιουργήθηκαν, ενώ εξετάζεται και η πιθανότητα ενίσχυσης και των ΔΕΥΑ.
Επιπλέον η Δήμαρχος ζήτησε τη βοήθεια του Υπουργού για οικονομική ενίσχυση στο ζήτημα της.... διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς ο Δήμος Χαλκιδέων επιβαρύνεται επιπλέον με το κόστος της μεταφοράς και της διαχείρισης των ογκωδών αντικειμένων και ο κ. Πέτσας υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει.
Στη συνέχεια τέθηκε από τη Δήμαρχο το πρόβλημα που προέκυψε με τη χορήγηση των vouchers για την εγγραφή σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, με τον Υπουργό να ενημερώνει ότι θα υπάρξει άμεσα πρόσθετη χρηματοδότηση και κατανομή των αδιάθετων vouchers. 
Τέλος τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το έργο της Δημοτικής Αγοράς, το οποίο μαζί με την πλατεία Εμπόρων και όλους τους παράπλευρους δρόμους αποτελούν το μεγάλο έργο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου», το οποίο με τη βοήθεια του Υπουργού εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Με τη χρηματοδότηση αυτή, δημοπρατήθηκε η ανάπλαση των εμπορικών δρόμων του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου και έχουμε πλέον προσωρινό ανάδοχο, και καταβάλλεται το ποσό της συμμετοχής του Δήμου στο έργο της Δημοτικής Αγοράς και της πλατείας Εμπόρων, για το οποίο είχε αποφασιστεί λήψη δανείου κατά την προηγούμενη Δημοτική θητεία, δανεισμό τον οποίο πλέον αποφεύγουμε.