Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Συνεδρίασε χθες, Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων

Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων και μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία η 2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2023, καθώς και η αναμόρφωση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης για το έτος 2023.
Επιπλέον, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το επιχειρησιακό πρόγραμμα που έχει εκπονήσει ο Δήμος Χαλκιδέων, σύμφωνα με τον Νόμο 4830/2021, για την εφαρμογή ορθολογικής και...... αποτελεσματικής διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί την αποτύπωση όσων ενεργειών γίνονται ήδη για τα αδέσποτα, καθώς και τον σχεδιασμό του Δήμου έως και τον Δεκέμβριο του 2024. 
Επίσης, εγκρίθηκε, μεταξύ άλλων, η λήψη μέτρων οδικής ασφάλειας, σχετικά με την κυκλοφορία των ποδηλάτων και των Ελαφριών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (Ε.Π.Η.Ο) σε δρόμους και πεζόδρομους του Δήμου Χαλκιδέων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο προστασίας πεζών και οδηγών, με κριτήριο την ασφάλειά τους.
Τέλος, εγκρίθηκαν η επέκταση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία και η εκπόνηση σχετικής τεχνικής μελέτης από τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ, καθώς και οι προϋποθέσεις εγγραφής – επανεγγραφής νηπίων και βρεφών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ και η εφαρμογή συστήματος μοριοδότησης των αιτήσεων για το έτος 2023-2024, σύστημα το οποίο εγγυάται την αντικειμενική αξιολόγηση των αιτήσεων.