Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Νέος τεχνικός διευθυντής στον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Παπαδημητρίου

Την πρόσληψη του Γιάννη Παπαδημητρίου στη θέση του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού ανακοίνωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός το απόγευμα του Σαββάτου (20/5).
Όπως γνωστοποίησαν στην επίσημη ανακοίνωσή τους οι «πράσινοι» «...ο κ. Παπαδημητρίου βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία για την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας».
Ως γνωστόν, ο Γιάννης Παπαδημητρίου έχει διατελέσει τεχνικός διευθυντής στην Ξάνθη και στην ΑΕΚ, όπου αργότερα ανέλαβε και χρέη εκτελεστικού διευθυντή.
Ο Παναθηναϊκός είχε αποφασίσει απ' την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα ηνία του Παναθηναϊκού (τον Μάιο του 2021) ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, να πορευτεί με ένα μοντέλο χωρίς τεχνικό διευθυντή, όπου όλες οι αρμοδιότητες κι όλες οι αποφάσεις -απ' το πιο μικρό,..... μέχρι το πιο σημαντικό θέμα εντός του ποδοσφαιρικού σχήματος- περνούσαν από τα χέρια του Σέρβου τεχνικού.
Αυτό που διαπιστώθηκε, εντούτοις, στην πορεία αυτών των δύο ετών, ήταν πως ο Γιοβάνοβιτς συγκέντρωνε πάνω του υπερβολικά μεγάλο φόρτο εργασίας -ακόμη και για απλά ζητήματα- και θα χρειαζόταν ενόψει της επόμενης σεζόν η παρουσία κι ενός ακόμη στελέχους, προκειμένου να τον αποφορτίσει από πράγματα της καθημερινότητας (εκτός του αγωνιστικού) και να ενισχύσει συνολικά τη λειτουργεία του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Η πρόσληψη του Γιάννη Παπαδημητρίου έγινε με γνώμονα την εμπειρία του από αντίστοιχες θέσεις στην Ξάνθη και την ΑΕΚ, τις γνώσεις του πάνω στην αγορά της Ελλάδας και του εξωτερικού και τη δυνατότητά του να συνεργάζεται «αθόρυβα», με χαμηλούς τόνους, αλλά και με πολύ καλά αποτελέσματα μαζί με τον εκάστοτε προπονητή της ομάδας στην οποία εργαζόταν.
Το όλο θέμα της πρόσληψης τεχνικού διευθυντή είχε τεθεί επί τάπητος εδώ και μέρες στη συνάντηση που είχαν ο Γιάννης Αλαφούζος με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στις αρχές της εβδομάδας και είχε συμφωνηθεί να προχωρήσει η συγκεκριμένη διαδικασία, με ξεκάθαρους ρόλους κι αρμοδιότητες.
«Απαλλάσσοντας» εν πολλοίς τον προπονητή του Παναθηναϊκού από έναν πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας που είχε εδώ και δύο μήνες και κάνοντας πολύ πιο ευέλικτο και λειτουργικό το σχήμα και το μοντέλο της λειτουργίας της επόμενης ημέρας, στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Διότι διαφορετικές (και μικρότερες) ήταν οι απαιτήσεις και οι στόχοι το 2021 και διαφορετικές (και πολύ μεγαλύτερες) είναι αυτές της επόμενης σεζόν, όπου ο Παναθηναϊκός στοχεύει σε πολύ υψηλότερα πράγματα σε Ελλαδα κι Ευρώπη. Και κρίθηκε συνολικά (από διοίκηση και προπονητή) πως θα έπρεπε να υπάρξει μία ενισχυτική κίνηση και προς αυτή την κατεύθυνση. 
Αυτό που δεν αλλάζει βεβαίως, είναι η απόλυτη εμπιστοσύνη του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκύ προς το πρόσωπο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ως του προπονητή με τον οποίο θα συνεχίσει να πορεύεται η ομάδα στη διαδρομή προς την επιστροφή στην πλήρη αγωνιστική «κανονικότητά» της, με τον Γιοβάνοβιτς να έχει πάντα τον τελευταίο λόγο σε όλες τις μεταγραφές και τις βασικές επιλογές που αφορούν την καθημερινότητα του Παναθηναϊκού.
Χωρίς πλέον να χρειάζεται να «τρέχει» ο ίδιος για τα πάντα...