Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Η ΔΥΠΑ στην «Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ»: Η συνεχής μείωση της ανεργίας δεν εξυπηρετεί το αφήγημα κάποιων, οι fake ανακοινώσεις γυρίζουν boomerang

Απάντηση στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) (που ονομάζεται Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ) σχετικά με τα στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας δίνει η ΔΥΠΑ.
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνονται τα εξής:
«Αυτονόητα, η διοίκηση της ΔΥΠΑ διαθέτει άμεση πρόσβαση και σε πραγματικό χρόνο στο μητρώο ανέργων. Είναι λυπηρό να μην το γνωρίζουν αυτό οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων.
Τα στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας, που ανακοινώθηκαν χθες, αντλήθηκαν απευθείας.... από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ, ενώ τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για τη σύγκριση με προηγούμενα έτη προήλθαν απευθείας από τη Στατιστική Υπηρεσία της ΔΥΠΑ.
Συνεπώς, τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν όχι απλά δεν είναι "fake", αλλά στην πραγματικότητα πιο "real" δεν γίνεται (και με την έννοια του αληθινού, αλλά και με την έννοια του πραγματικού χρόνου).
Κατανοούμε ότι η συνεχής μείωση της ανεργίας από 17,6%, τον Ιούλιο 2019, στο 10,9%, τον Μάρτιο 2023, ενοχλεί κάποιους, (εκτός και αν αμφισβητούν και την ΕΛΣΤΑΤ), καθώς δεν εξυπηρετεί το αφήγημά τους και τη μικροπολιτική τακτική, που ακολουθούν πιστά. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους.
Ωστόσο, θα ήταν καλύτερα να μην παραπληροφορούν τους πολίτες και να μην χρησιμοποιούν "πιασάρικους" και αποπροσανατολιστικούς όρους, όπως το "fake", γιατί ενδέχεται να τους γυρίσει "boomerang".
Όσον αφορά στα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύει κάθε μήνα η Στατιστική Υπηρεσία της ΔΥΠΑ, τα στοιχεία του Απριλίου θα δημοσιευθούν στις 19 Μαΐου, σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα.
Τέλος, ανακοινώνουμε ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων σήμερα, Τρίτη 16 Μαΐου 2023 και ώρα 14:25, ανέρχεται σε 858.321, μειωμένος κατά 1.305 σε σχέση με χθες, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία».