Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Κάρτα Υγείας: Ο Γκαγκάτσης καταδικάστηκε, σκάνδαλο που δεν παραιτείται, σκανδαλάρα που ο Βασιλειάδης δεν τον στέλνει σπίτι του

Από: sfyrigmata.blogspot.com

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών, με αναστολή έως την εκδίκαση της έφεσης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε πέντε κατηγορούμενους για την υπόθεση της Κάρτας Υγείας. Πρόκειται για τους τρεις πρώην προέδρους της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, Σοφοκλή Πιλάβιο, Γιώργο Γκιρτζίκη, και τα δύο πρώην μέλη της Ομοσπονδίας, Γιώργο Σιντόρη και Γιάννη Οικονομίδη.  
Με βάση την παραπάνω απόφαση σε συνδυασμό και με το νόμο είναι σκάνδαλο που ο Βασίλης Γκαγκάτσης δεν παραιτείται από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Superleague , σκανδαλάρα που ο Βασιλειάδης δεν προχωρά στην έκδοση ....
διαπιστωτικής πράξης, αφού ο νόμος απαγορεύει ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο. Όμως, τι να περιμένουμε όταν ο Βασιλειάδης και Γκαγκάτσης έχουν πολύ καλές σχέσεις;
Οσον αφορά στην υπόθεση της Κάρτας Υγείας, από τους συνολικά 30 κατηγορούμενους το δικαστήριο κήρυξε αθώους τα υπόλοιπα 17 πρώην μέλη της ΕΠΟ, που επίσης κατηγορούνταν καθώς και οκτώ στελέχη των εταιρειών που είχαν συνάψει τη σύμβαση με την ΕΠΟ.
Σύμφωνα με τη κατηγορία η ΕΠΟ είχε συνάψει το 2005 πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές η σύμβαση του οποίου καταγγέλθηκε το 2013 γιατί δεν υλοποιήθηκε ποτέ ενώ όλο αυτό το διάστημα καταβάλλονταν κανονικά το αντίτιμο στις συμβαλλόμενες εταιρίες που είχαν αναλάβει το έργο, ζημιώνοντας τα τα ταμεία της ΕΠΟ κατά 13 εκατομμύρια ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, αθωώθηκε ο πρώην  πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, ο οποίος κατήγγειλε τη σύμβαση και αρχικά είχε βρεθεί και κατηγορούμενος αλλά και πολλά στελέχη της Ομοσπονδίας, όπως οι Νίκος Προύντζος, Ευάγγελος Τοπολιάτης, Αρης Σταθόπουλος, Ευάγγελος Μαζαράκης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Θόδωρος Καραμελίδης, Νίκος Φύριος, Γιάννης Σιγάλας, Νίκος Ανασόπουλος, Θεόδωρος Φωτίου, Γιάννης Δεσύλλας, Γιάννης Καλύβας, Χρήστος Σάββας, Βασίλης Μάντζιος, Σωκράτης Παπαδόπουλος , Σπύρος Καλογιάννης. 
Από την πλευρά της εταιρίας αθώοι κρίθηκαν οι Παντελής Κύρκας, Κωνσταντίνος Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδης, Κωνσταντίνος Βουρδάκης. Ιωνας Χατζηιωνάς, Γιώργος Λυγεράκης, Αθανάσιος Ισμαήλος και Αριστείδης Σταυρόπουλος.