Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

 Ανακοίνωση για επεισόδια
Ο Σύνδεσμος, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, θέλει να τονίσει, σε όλους τους τόνους, ότι πλέον δεν υπάρχει καμία ανοχή.
Λανθασμένα πιστέψαμε ότι ήταν μεμονωμένα γεγονότα, αλλά η πραγματικότητα αλλά αποδεικνύει. Η βία στα γήπεδα, όποια μορφή κι αν έχει, είτε λεκτική (με απειλές κι ύβρεις), είτε σωματική, δεν είναι ανεκτή. Κανένας από όσους συμμετέχουν στο άθλημα δεν πρέπει να γίνεται δέκτης βίας, από...
κανέναν, όποιος κι αν είναι αυτός. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους – μέλη μας, αλλά και σε όσους έχουν δεχτεί βία σε αθλητικό χώρο.
Ο Σύνδεσμός μας θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με τη διοργανώτρια ΕΠΣ Εύβοιας και την ΕΔ, ώστε αυτά τα θλιβερά φαινόμενα να σταματήσουν. Όποιος δεν μπορεί να τηρήσει τους κανόνες που υπάρχουν, δεν έχει κανένα λόγο να συμμετέχει. 
Σε αυτό το πλαίσιο, από την πλευρά μας, θα γίνουν τα εξής:
– Επικοινωνία με την ΕΠΣΕ για επιβολή των πιο αυστηρών ποινών που προβλέπει ο κανονισμός, με πιστή τήρηση του γράμματος και του πνεύματός του (δυσφήμιση του αθλήματος, προσβολή προς το φίλαθλο πνεύμα, υπότροποι κτλ).
– Επικοινωνία με τους διαιτητές και προτροπή προς αυτούς να προβαίνουν σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται όταν γίνονται δέκτες βίας, πάντοτε με τη συνδρομή του Συνδέσμου.
– Ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας της διαιτησίας στην Εύβοια, προς αποφυγή παγίωσης ερμηνειών που απέχουν από την πραγματικότητα.

Έχουν περάσει, ανεπιστρεπτί, οι εποχές που τα γήπεδα ήταν πεδίο μάχης ή ό,τι άλλο. Όλοι μας θέλουμε να είναι, μόνο, χώροι υγιούς έκφρασης του αθλητικού πνεύματος και του «Ευ αγωνίζεσθαι».