Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


Για το 38ο Συνέδριο της ΟΙΥΕ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!

Προς όλα τα σωματεία-μέλη της ΟΙΥΕ
Προς όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο, την καθαριότητα, τους υπαλλήλους γραφείων σε κάθε χώρο  δουλειάς, τους ναυτιλιακούς σε κάθε χώρο δουλειάς
Προς τους εργαζόμενους όλης της χώρας

Καταγγέλλουμε την εξαφανισμένη πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ομάδα Βασιλόπουλου-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) που ενώ ανακοίνωσε με mail την πραγματοποίηση Συνεδρίου στις 6-7 Μάρτη και το επικύρωσε σε συνεδρίαση-express του ΔΣ μετά από λίγες ώρες, μόλις πριν λίγο και μία μέρα πριν το Συνέδριο που η ίδια έχει ορίσει, ανακοίνωσε μέσω νέου mail προς τα σωματεία-μέλη της, το χρονοδιάγραμμα και τις τεχνικές λεπτομέρειες. Παράλληλα ...
ενημερώνει ένα πανελλαδικό σώμα 600 περίπου αντιπροσώπων από τα Χανιά ως το Σουφλί πως τα έξοδα της μετακίνησης, της διαμονής, της διατροφής και των αδειών, θα βαρύνουν αποκλειστικά τους εργαζόμενους αντιπροσώπους.

Οι δυνάμεις που διέλυσαν το συνέδριο με μπράβους και νονούς της νύχτας και επιχειρούν να βάλουν από τη μπροστινή πόρτα τους εργοδότες μέσα στα σωματεία, ζητούν και τα ρέστα! Θέλουν ένα συνέδριο με αποκλεισμούς, χωρίς εργαζόμενους, χωρίς αντιπροσώπους, με στόχο να εκλέξουν εφορευτική επιτροπή για να καθορίσουν τους συσχετισμούς με βάση τους διευθυντικούς μηχανισμούς τους που έχουν σε κάθε επιχείρηση.

Τα σωματεία-μέλη της Ομοσπονδίας με βάση τις συλλογικές αποφάσεις είναι όλα «ταμειακώς εντάξει». Παράλληλα η ΟΙΥΕ έχει πάρει ήδη ένα ποσό των 30.000€ από τη ΓΣΕΕ για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου. Αυτή τη στιγμή και ενώ ήδη οφείλονται ποσά μεταφοράς στους αντιπροσώπους για το συνέδριο που οι ίδιες δυνάμεις διέλυσαν, υπάρχει μαύρο σκοτάδι στα οικονομικά, χωρίς να δίνεται καμία απολύτως απάντηση για τα χρηματοκιβώτια που ανοίγουν ώστε να κλείνονται αίθουσες ξενοδοχείων.

Κανένας δε θα παίξει στις πλάτες μας για να πραγματοποιεί συνέδρια με μπράβους, συνέδρια της εργοδοσίας και της αστυνομίας!

Προσπερνάμε τις νεκραναστημένες σφραγίδες-σωματεία της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ που εμφανίζονται ξαφνικά για να δημιουργήσουν προβοκάτσιες και κλίμα, σωματεία-μηχανισμοί που στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι αφανή στους εργαζόμενους και σε κάθε πόλη.

Με βάση τα νέα στοιχεία που συγκεντρώνονται και θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες μέρες για όλες τις αθλιότητες της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ, με αποκαλύψεις για τη συντεταγμένη προσπάθεια από ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους (super market, ναυτιλιακές επιχειρήσεις κλπ) μέχρι και τον πρόεδρο της ΟΙΥΕ ώστε η εργοδοσία να μπει και να παρέμβει με φυσική παρουσία εντός των σωματείων, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε περιοχή, θα βρίσκονται παρούσες σε οποιαδήποτε προσπάθεια νομιμοποίησης των εργοδοτών μέσα στα σωματεία.

Με μεγαλύτερο πείσμα και αγανάκτηση για το παιχνίδι που θέλουν να παίξουν πάνω στις πλάτες μας και στις συλλογικές διαδικασίες.

Έξω η εργοδοσία από τα σωματεία!