Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΕΩ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Φανερωμένης σην Νέα Αρτάκη Χαλκίδος.
Εκεί, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχαν, εκτός των ανωτέρω Κληρικών, και οι δύο ....
Εφημέριοι του Ι. Προσκυνήματος Αρχιμ. Σεραφείμ Σπέης και Αρχιμ. Μεθόδιος Φουντούλης, καθώς και ο αφυπηρετήσας εκ της ενεργού υπηρεσίας πολιός Πρωτοπρεσβ. Δημήτριος Γροντής.
Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, στην οποία έψαλλαν εξαιρετικά οι Ιεροψάλτες του Ι. Προσκυνήματος κ. Άγγελος Μαντάς και κ. Γεώργιος Παπανικολάου καί μεταδόθηκε από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο ερμηνεύοντας το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας.
Το ίδιο απόγευμα ο Σεβασμιώτατος παρευρέθη στην ετήσια συνεστίαση του Ενοριακού Ι. Ναού της Νέας Αρτάκης, των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του δραστηρίου Προϊσταμένου Αρχιμ. Στεφάνου Καραμούζη και παρευρέθηκε πλήθος ενοριτών.