Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

.....σουτάκια

 -Έχουμε γράψει πολλές φορές πως αυτή η κατηγορία της Γ΄ Εθνικής, είναι για γέλια και για κλάματα και οι ομάδες που συμμετέχουν, έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ και θα ταλαιπωρηθούν ακόμη περισσότερο στο μέλλον, αφού για να φύγεις από την κατηγορία και να περάσεις στο επαγγελματικό, πρέπει να διαθέσεις πολύ χρήμα κι αν σου το επιτρέψουν και "οι άλλες συνθήκες". Η Γ΄ Εθνική είναι μια κατηγορία στην οποία πρέπει να πληρώνεις γυρολόγους ποδοσφαιριστές, γυρολόγους προπονητές και να έχεις κάποιον ο οποίος θα βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να ρίχνει χρήματα σε βαρέλι δίχως πάτο. Πόσα χρόνια άραγε μπορείς να το κάνεις αυτό; Για πόσα χρόνια θα έχεις αυτόν..... που για κάποιους λόγους σκορπάει χρήματα, τα οποία δεν θα πιάσουν τόπο;

- Στην Εύβοια έχουμε 2 ομάδες στην Γ΄ Εθνική. Τον ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ και τον ΑΟΝ ΑΡΤΑΚΗΣ. Σήμερα ο ΗΡΑΚΛΗΣ Ψαχνών προσπαθεί να βρει διοικητική λύση και να μπορέσει να αποφύγει την διάλυση και ο ΑΟΝ ΑΡΤΑΚΗΣ έχει και ρίχνει χρήμα, αλλά δεν μπόρεσε τα τελευταία χρόνια να βρει έναν προπονητή και να στρώσει ένα καλό σύνολο.
Δυστυχώς αυτή η κατηγορία είναι για να την αποφεύγεις ή να την χρησιμοποιήσεις για να δείξεις πως μπορείς να σταθείς "ποδοσφαιρικά" σ΄ αυτή και όχι με πολλά χρήματα. Ποιος όμως θα το τολμήσει αυτό;

- Λένε πως για να παραμείνεις στην κατηγορία, πρέπει να διαθέσεις τουλάχιστον 150.000 ευρώ. Έχουν δίκιο αφού για να έχουν 25 ποδοσφαιριστές θα πρέπει να πληρώσουν περίπου 100.000 ευρώ. Βάλε μετά και τον προπονητή, τις μετακινήσεις, την διαιτησία και διάφορα άλλα και εύκολα θα βρεθείς σε αδιέξοδο.

- Ας αλλάξουν πρακτική οι ομάδες κι ας το πάνε "ποδοσφαιρικά". Να ξεκινήσουν από τον προπονητή. Να πάρουν έναν προπονητή με γνώσεις και όρεξη να δουλέψει με ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα θέλουν να δείξουν πως αξίζουν να πάνε ψηλά. Να δουλέψουν με ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα θελήσουν να παίξουν ποδόσφαιρο, όχι γιατί θα πάρουν 5.000 ή 10.000 ευρώ και κάθε χρόνο θα πηγαίνουν από ομάδα σε ομάδα μικρότερης και όχι μεγαλύτερης κατηγορίας και θα παίρνουν αυτά τα χρήματα.

- Κύριοι μαγκιά θα είναι ο προπονητής να επιλέξει ποδοσφαιριστές με ταλέντο και όχι αυτούς που ξεφούσκωσαν και είναι οι ίδιοι εδώ και πολλά χρόνια.  Δείτε ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του ΗΡΑΚΛΗ και του ΑΟΝΑ και θα καταλάβετε πως αυτό το σύστημα δεν φέρνει αποτελέσματα.  Πάρτε το λοιπόν αλλιώς. Ξεκινήστε από το θέμα του προπονητή και του γυμναστή. Πάρτε ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να "φτιάξουν" ποδοσφαιριστές και θα τους λιώσουν στην προπόνηση, γιατί οι ίδιοι ποδοσφαιριστές θα θέλουν να πετύχουν μια μεταγραφή προς τα πάνω και να γίνουν επαγγελματίες.