Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Συνάντηση της Δημάρχου Χαλκιδέων με το Επιμελητήριο Ευβοίας για την επαναλειτουργία της Σχολής του Δημοκρίτου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Γεροντίτη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ευβοίας, πραγματοποίησε χθες, Τρίτη 3 Νοεμβρίου, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η αξιοποίηση της Τεχνικής Σχολής “Δημόκριτος”, που έχει τεθεί σε Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση του Επιμελητηρίου. 
Η Δήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια στο Επιμελητήριο για την πρωτοβουλία αυτή, αφού η αξιοποίηση της Σχολής είναι μείζονος σημασίας. Αρχικά, τόνισε τον.... συμβολικό και ουσιαστικό ρόλο που κατείχε η Σχολή κατά τα προηγούμενα χρόνια, καθώς αποτελούσε σημαντικό εκπαιδευτικό κέντρο, με αποτελεσματική και άμεση οικονομική σύνδεση με την τοπική κοινωνία, καθώς και την ανάγκη διατήρησης του ρόλου αυτού. Σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε να κινηθούν όλες οι ενέργειες του Επιμελητηρίου, οι οποίες θα βρουν ουσιαστικό αρωγό τον Δήμου.
“Η επαναλειτουργία της Σχολής του Δημόκριτου, με χαρακτήρα αναπτυξιακό, θα δώσει προστιθέμενη αξία στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρο τον Δήμο Χαλκιδέων. Έως τότε ο Δήμος προτίθεται να παρέχει κάθε βοήθεια, όπου του ζητηθεί, όπως έπραξε πρόσφατα για τον καθαρισμό και καλλωπισμό του χώρου.”, δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων.