Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΜΑ ΦΥΛΛΩΝ

Με λαμπρότητα ετελέσθη η δεύτερη ετήσια πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων Χαλκίδος, το διήμερο 2 και 3 Νοεμβρίου 2020, επί τη Ανακομιδή του Ι. Λειψάνου του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου.
Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 το απόγευμα, ετελέσθη ο Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προεξήρχε και κήρυξε το θείο λόγο ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης-Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου, Αρχιμ. Χριστοδούλου Μάνια, άλλων πατέρων της Μονής και πιστών χριστιανών, σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις καταστολής της διασποράς του κορωνοϊού (covid-19), ενώ έψαλλαν μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας.... Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του καθηγητού κ. Στυλιανού Μπενή.
Την επομένη ημέρα το πρωί, Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή Κληρικών, με επικεφαλής τον Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου-Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την περί ιερών λειψάνων διδασκαλία της Εκκλησίας μας, αναφέρθηκε στην αξία του ανθρωπίνου σώματος, το οποίο είναι καλό λίαν δημιούργημα του Θεού και αποτελεί το ένα εκ των δύο τιμίων μελών του δισύνθετου, ψυχοσωματικού ανθρώπου. Τόνισε, μάλιστα, ότι ο τρόπος, με τον οποίο συμπεριφερόμαστε στα σώματά μας καθρεφτίζει την υγιή σχέση μας με τον Δημιουργό και Θεό μας ή το αντίθετο.

Μεταξύ των προσκυνητών, παρευρέθηκαν ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, Υποστράτηγος Γεώργιος Χατζηγεωργίου και ο νέος Κεντρικός Λιμενάρχης Χαλκίδος, Αντιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Φλουρής και μέλη πολιτιστικών συλλόγων.

Το ιερό αναλόγιο διηκόνησαν ο Πρεσβ. Πέτρος Βλάχος-Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Τρύφωνος Ν. Λαμψάκου και άλλοι μαθητές της Σχολής Βυζαντινής μουσικής της Ι. Μητροπόλεως, ενώ οι Ιερές Ακολουθίες και των δύο ημερών μετεδόθησαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).