Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Ζαγοράκης: «Υποστηρίζω το μεγαλύτερο μέρος της Ολιστικής Μελέτης»

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Θοδωρής Ζαγοράκης κατάφερε εντέλει να «συνδεθεί» το μεσημέρι της Τετάρτης (07/07) με τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μέσω ψηφιακής τηλε-εφαρμογής, έπειτα από τη σχετική παρατήρηση που έγινε απ’ τον πρόεδρο της Επιτροπής, Βασίλη Διγαλάκη, ο οποίος είχε επισημάνει από μικροφώνου πως «...όφειλε να είναι σε σημείο με καλή σύνδεση και να συμμετέχει στη συνεδρίαση».

«Ζητώ συγνώμη από τα μέλη της Επιτροπής, τους εκπροσώπους των FIFA/UEFA και τους φορείς του ποδοσφαίρου διότι είχα ένα σοβαρό, προσωπικό θέμα κι ακολούθως υπήρξε ένα τεχνικό πρόβλημα για τη σύνδεσή του. Η Ομοσπονδία άλλωστε, εκπροσωπήθηκε επάξια απ’ τον α’ αντιπρόεδρο κ. Αντωνίου και τον νομικό της κ. Σαράκη.

Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή όσα ειπώθηκαν και από ένα σημείο και μετά η όλη κουβέντα επικεντρώθηκε σε οτιδήποτε άλλο, πέραν της ολιστική μελέτης. 

Την Ολιστική Μελέτη, στο μεγαλύτερο μέρος των παραγράφων της, την υποστηρίζω. Με βρίσκει σύμφωνο και θα βοηθήσει και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Διότι σαν ομοσπονδία έχουμε πρώτα απ’ όλα ευθύνη για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Από εκεί έχω ξεκινήσει κι εγώ και καταλαβαίνω τι χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής για να φτάσει στο υψηλό επίπεδο. Είναι στα....

κομμάτια της Ολιστικής Μελέτης θα πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε και να συνεργαστούμε και με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο για να συμμετάσχει στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Θα ήθελα να μιλήσω για κάποιες κουβέντες που έγιναν προς το πρόσωπό μου. Θα μιλήσω και σαν ευρωβουλευτής και σαν πρόεδρος της ΕΠΟ για τα 68 μέλη που με επέλεξαν στη Γενική Συνέλευση. Η σημερινή κουβέντα μας προσφέρει μία καινοτομία καθοριστική για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για οποιαδήποτε άλλη κουβέντα θέλετε να κάνουμε για το ποδόσφαιρο, πολύ ευχαρίστως να την κάνουμε και θα είμαστε εκεί να απαντήσουμε στα ερωτήματά σας.

Στις 19 του μηνός στη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων θα παρθούν αποφάσεις σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τις FIFA/UEFA για να βγει ένα θετικό αποτέλεσμα και να βρεθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο σε μία διαφορετική ημέρα».