Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας 'Αννας για το κλείσιμο τραπεζών της Πειραιώς και Εθνικής στη Λίμνη και στο Μαντούδι


ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΚΑΙ ΛΙΜΝΗ

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Η απόφαση των Τραπεζικών ομίλων της ΠΕΙΡΑΙΩΣ και της ΕΘΝΙΚΗΣ τράπεζας, ενώ θησαυρίζουν στις πλάτες μας, ενώ χρηματοδοτούνται αδρά από το κράτος μέσω της φοροληστείας μας, να κλείσουν τα υποκαταστήματά τους στην Λίμνη και στο Μαντούδι, δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες στις συναλλαγές των εργαζομένων.
Σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι συνταξιούχοι, οι οποίοι ούτε είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ούτε αντέχουν το κόστος των συχνών μετακινήσεων σε άλλες πόλεις (Ιστιαία ή Χαλκίδα). Οι τράπεζες αυτές διαχειρίζονται το σύνολο σχεδόν των αγροτικών δανείων και καταθέσεων, η επικείμενη παύση λειτουργίας των καταστημάτων, θα πλήξει άμεσα και συντριπτικά την οικονομική δραστηριότητα κατοίκων και εργαζομένων που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παρουσία τράπεζας, ειδικά δε για τους αγρότες και μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Η παραπάνω ενέργεια δεν είναι "κεραυνός εν αιθρία". Εντάσσεται στη συνολικότερη πολιτική των τραπεζών που προωθούν σχέδιο συρρίκνωσης των δικτύων τους σε όλη την Ελλάδα, μείωσης.... προσωπικού, με στόχο την ελαχιστοποίηση του λειτουργικού τους κόστους και συνοδεύεται με επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στις τράπεζες.
            Οι τράπεζες όλα αυτά τα χρόνια, στην προηγούμενη οικονομική κρίση του 2008, στην σημερινή επίσης, χρηματοδοτήθηκαν αδρά από το κρατικό προϋπολογισμό, τους δόθηκαν απλόχερα οι ενέσεις ρευστότητας όπως γλαφυρά τις ονόμαζαν οι κυβερνήσεις ως γνήσιοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου. Ξεζουμίζουν τον κάθε εργαζόμενο και επαγγελματία με τα μεγάλα επιτόκια, με τους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις σπιτιών και περιουσιών. Βγάζουν τεράστια κέρδη από τις όποιες λίγες καταθέσεις των εργαζομένων, τις αξιοποιούν για να θησαυρίζουν, και τώρα αποφασίζουν ξαφνικά επειδή ίσως να μην κερδίζουν όσα θέλουν να κλείσουν τα υποκαταστήματά τους.
            Οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους χώρους ή θα χάσουν τη δουλειά τους μη μπορώντας να σηκώσουν τα κόστη και την κούραση των μετακινήσεων στην επόμενη πόλη που θα διατεθούν ή θα αναγκαστούν να ξενιτευτούν. Είναι γνωστή η τακτική των τραπεζών με αυτό το τρόπο να εξαναγκάζουν σε παραιτήσεις τους εργαζόμενους, χάνοντας το δικαίωμα τους στην σταθερή και μόνιμη δουλειά.
Οι εργαζόμενοι αυτών των κλάδων, όλοι οι υπόλοιποι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, αγρότες ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ!

·         ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΗΛΩΝ,

·         ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Εμείς, η Λαϊκή Συσπείρωση, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να οργανωθεί ο αγώνας, προκειμένου να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη. Ο μέχρι τώρα τρόπος που χειρίζεται η Δημοτική αρχή το πρόβλημα, χωρίς συζήτηση των φορέων, χωρίς ανοιχτή συζήτηση στο λαό, παρά μόνο με «κινητοποίηση» δια αντιπροσώπων όχι απλά δεν εξυπηρετεί, αλλά υποσκάπτει και τον αγώνα που απαιτείται.
·         ΤΩΡΑ να οργανωθεί ανοιχτή συζήτηση στο λαό, οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων, των συνταξιούχων,  των ρετσινάδων όλης της περιοχής μας