Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

«Όλοι μαζί μπορούμε, η ομάδα κερδίζει τους αγώνες», τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, που αγωνίστηκε στον ποδοσφαιρικό αγώνα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

 
Με σύνθημα «ο αθλητισμός είναι υγεία, είναι ζωή», πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το απόγευμα της Τετάρτης, 30 Ιουνίου, στο Περιστέρι, ποδοσφαιρικός αγώνας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, που συνδιοργάνωσαν οι Πρωταθλητές μας Ευρώπης 2004 (“Legends 2004”) και Ολυμπιονίκες/Πρωταθλητές από το πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού.
Παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος αγωνίστηκε, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά, πλήθους Βουλευτών, του Δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, οι θρύλοι του Euro2004 και οι Ολυμπιονίκες μας από άλλα αθλήματα έστειλαν ηχηρό μήνυμα για τον  περιορισμό της διακίνησης των ναρκωτικών και εκείνων που επωφελούνται από την ανθρώπινη δυστυχία, καθώς και για την ανάγκη διασφάλισης της απαραίτητης λήψης θεραπείας για τους χρήστες. Ζητήματα υψηλής κοινωνικής προτεραιότητας, που απαιτούν δράσεις συνεχούς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού απέναντι στη συγκεκριμένη μάστιγα.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Αυγενάκης «ο αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά είναι αγώνας καθημερινός για να περιορίσουμε κι αυτή την κοινωνική μάστιγα. Ο αθλητισμός είναι ζωή, είναι πολιτισμός, είναι ποιότητα και όλοι στέλνουμε το μήνυμα “μαζί μπορούμε, η ομάδα κερδίζει». 
Από την ομάδα των θρύλων του Euro2004 αγωνίστηκαν οι Αντώνης Νικοπολίδης, Κώστας Χαλκιάς,.... Φάνης Κατεργιανάκης, Νίκος Νταμπίζας, Μιχάλης Καψής, Γιάννης Γκούμας, Τάκης Φύσσας, Βασίλης Λάκης, Παντελής Καφές, Βασίλης Τσιάρτας.
Από το «Ζήσε Αθλητικά» οι Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Χρήστος Αφρουδάκης, Δημήτρης Παπανικολάου, Δημοσθένης Ταμπάκος, Μιχάλης Κακιούζης, Βαλέριος Λεωνίδης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Περικλής Ιακωβάκης, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Κώστας Τριγκώνης και Παναγιώτης Πελεκούδας, με προπονητή τον Σταύρο Ελληνιάδη.
Διαιτητές, που διέθεσε η ΚΕΔ/ΕΠΟ, ήταν οι Άγγελος Ευαγγέλου, Ανδρεάς Φωτόπουλος, Παντελής Σπυρόπουλος και Ανδρέας Γκάμαρης.
Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένα τα μέλη της Εθνικής ομάδας Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων, τα οποία έκαναν επίδειξη του τρόπου διεξαγωγής στο ημίχρονο του αγώνα.
Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), Θανάσης Δημητριάδης, που επίσης αγωνίστηκε, ευχαρίστησε το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τους «Legends 2004» για την εξαίσια πρωτοβουλία και άπαντες εξήραν την ΠΑΕ Ατρόμητος, δια της αναπληρώτριας Διευθύνουσας Συμβούλου, Κάτιας Κοξένογλου για την διάθεση του γηπέδου και των λοιπών υποδομών ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ3.