Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Πάλι από σήμερα το Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων

Άνοιξε ξανά το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων για τις αιτήσεις του 2022

Ανοίγει και πάλι από σήμερα το Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων, προκειμένου τα ερασιτεχνικά σωματεία που διαθέτουν Ειδική Αθλητική Αναγνώριση να υποβάλουν τις αιτήσεις εγγραφής τους για το 2022. Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η διαδικασία θα διεξαχθεί σε δύο κύκλους. Αρχικά, ως τις 15 Απριλίου, θα πρέπει να υποβληθούν οι αιτήσεις από σωματεία που δεν είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο του 2021, αλλά και για όσα εγγεγραμμένα σωματεία επιθυμούν να προσθέσουν επιπλέον αθλήματα. Σε περίπτωση ελλιπούς δήλωσης, η προθεσμία συμπλήρωσης ή/και διόρθωσης λήγει στις 15 Ιουνίου. Η αξιολόγηση των αιτήσεων εγγραφής του α΄ κύκλου θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου.

Τα 4.808 σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο για το 2021, έχουν...

προθεσμία ως τις 31/7 να υποβάλουν αίτηση επικαιροποίησης των στοιχείων τους. Αν κάποιο σωματείο δεν καταθέσει εμπρόθεσμα την αίτηση, διαγράφεται αυτεπάγγελτα από το Μητρώο για το άθλημα ή τα αθλήματα που καλλιεργεί και για τα οποία δεν υπέβαλε αίτηση επικαιροποίησης. Για σωματεία που ιδρύθηκαν πρόσφατα και είναι νέα μέλη των Ομοσπονδιών τους, οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλονται ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, η 30η Νοεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για συμπλήρωση ή/και διόρθωση ελλιπών αιτήσεων, καθώς και η προθεσμία ολοκλήρωσης εγγραφής για όσα σωματεία δεν κατάφεραν να εγγραφούν κατά τον α΄ κύκλο.

«Δίνουμε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά τη δυνατότητα, σε κάθε ερασιτεχνικό σωματείο της χώρας μας, που δεν είναι ακόμα εγγεγραμμένο στο Ηλεκτρονικό Μητρώο του Υφυπουργείου, να τακτοποιηθεί, να νοικοκυρευτεί και να συμπεριλαμβάνεται νόμιμα στη μεγάλη αθλητική οικογένεια της χώρας. Να στηρίζεται οικονομικά από την ετήσια χρηματοδότηση μέσω του Στοιχήματος, που για πρώτη φορά θεσπίσαμε ως Κυβέρνηση, να χρησιμοποιεί τις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στην Πολιτεία και στην τοπική αυτοδιοίκηση, να ψηφίζει ως μέλος της Ομοσπονδίας του, να συμμετέχει στα πρωταθλήματα» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και συμπλήρωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, διότι μετά από δύο χρόνια εφαρμογής του "Μητρώου Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων" έχει ήδη εγγραφεί, όπως υπολογίζουμε, το 70% των όντως λειτουργούντων ερασιτεχνικών σωματείων της χώρας μας και αισιοδοξώ ότι έως το καλοκαίρι, σ' αυτή την 3η χρονιά εφαρμογής του, θα εγγραφεί το σύνολό τους. Παρά τις ακατανόητες αντιδράσεις ορισμένων στο ξεκίνημα του εγχειρήματος και τις αστείες κατηγορίες περί "σκοπιμοτήτων", η αθλητική οικογένεια αντιλήφθηκε γρήγορα τη χρησιμότητα του Μητρώου, την ανάγκη να μπει τάξη στο άναρχο τοπίο και το αγκάλιασε θερμά. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, καθώς και τις υπηρεσίες του Υφυπουργείου που ανταποκρίνονται καθημερινά σ' αυτό το δύσκολο και απαιτητικό εγχείρημα».