Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

FIFA/UEFA προς ΕΠΟ: «Πρώτα πρόεδρος και μετά CEO και τεχνικός διευθυντής»

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) δημοσίευσε την επιστολή που έλαβε σήμερα (22/2) από τις FIFA και UEFA με θέμα «Η κατάσταση στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία». Σε αυτήν, οι υπογράφοντες Ζαν-Μαρί Κένι (Επικεφαλής Τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών FIFΑ) και Ζόραν Λάκοβιτς (Διευθυντής Τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών UEFA) επιβεβαιώνουν ότι το νέο Καταστατικό της ΕΠΟ έχει ήδη εγκριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο και, ως εκ τούτου, έχει τεθεί σε εφαρμογή με....

άμεση ισχύ.    

Η FIFA και η UEFA έκαναν συστάσεις ως προς την υλοποίηση των υπολοίπων θεμάτων, με οδηγίες πως μετά την εκλογή του προέδρου θα πρέπει να προκύψει, μέσω ανοιχτής και διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας ο νέος CEO, ο Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής, καθώς και ο Τεχνικός Διευθυντής. 

 ενώ τόνισαν πως «θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση και να καταβληθεί περισσότερη προσπάθεια όσον αφορά τις περαιτέρω συστάσεις της Ολιστικής Μελέτης, όπως τη σύμβαση Εμπιστευτικότητας η οποία θα πρέπει να υπογραφεί από όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθώς και τη συνεπή διερεύνηση των δυσφημιστικών δηλώσεων στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο». 

Στην επιστολή τους, η FIFA και η UEFA καταλήγουν ως εξής: «Η FIFA και η UEFA θα επικοινωνήσουν εκ νέου με τις αρχές προκειμένου να συζητηθούν τα εκκρεμούντα ζητήματα που απορρέουν από τον Αθλητικό Νόμο και η ΕΠΟ θα ενημερώνεται πλήρως για οποιοσδήποτε εξελίξεις».