Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.    - 
Ν.Π.Δ.Δ.  Δήμου Χαλκιδέων 
Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ΔΟΑΠΠΕΧ είχε καταρτίσει ένα πλήρες αποκριάτικο πρόγραμμα, σεβόμενος πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με εκδηλώσεις στους εμπορικούς δρόμους, την παραλία και πλατείες της πόλης. Όμως με την ανακοίνωση των νέων υγειονομικών μέτρων, οι εκδηλώσεις αυτές δεν μπορούν να γινούν σε εξωτερικούς μη ελεγχόμενους χώρους.
Ως εκ τούτου, προσαρμοσμένοι στα νέα αυτά μέτρα, το πρόγραμμα ανασκευάστηκε και έτσι για την περίοδο της Αποκριάς, αρχής γενομένης από αυτή την Κυριακή  27/2, μέχρι και την τελευταία Κυριακή 6/3, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις.
1.«ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑ» - ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Φεβρουαρίου, ώρα 11:30, υπαίθριο θέατρο.... Ορέστη Μακρή».
Φορέστε τις αποκριάτικες στολές και σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε και να ξεφαντώσουμε μασκαρεμένοι και ασφαλείς. 
Κλόουν με όμορφες στολές θα ξεκινήσουν ως τελάληδες  της αποκριάς με κρουστά μουσικά όργανα ανά χείρας  όπως νταούλι τύμπανο, πιατίνια… και στήνουν το γαϊτανάκι τους με τη συμμετοχή των παιδιών.
Ανιματέρ με παιχνίδια,, μπαλόνια, διαγωνισμούς αποκριάτικης  φορεσιάς με μικρή  θεατρική αφήγηση για την κάθε στολή.. και χορούς… 
Ξυλοπόδαροι  με ωραία κοστούμια και κορδέλες σφυρίχτρες και παιχνίδι, καθώς και Ζογκλέρ με μονόροδο ποδήλατο, κορύνες και ακροβατικά τσίρκου, θα ενθουσιάσουν παιδιά και γονείς.. 

2.ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΑΠΟΚΡΙΑΣ με τους BOCA NEGRO, Σάββατο 5 Μαρτίου, ώρα 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου
Το νεανικό αγαπημένο και δυναμικό συγκρότημα BOCA NEGRO, θα μας διασκεδάσει με ρυθμούς LATIN ZOYMBA - disko  και με γνωστά ελληνικά χορευτικά τραγούδια.

3.SHOW με το γνωστό μάγο ΣΑΝΚΑΡΑ, Κυριακή 6 Μαρτίου, ώρα 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου.
Ο γνωστός Έλληνας μάγος ΣΑΝΚΑΡΑ, έρχεται για να παρουσιάσει σε μικρούς και μεγάλους νούμερα που ακροβατούν ανάμεσα στο ρεαλισμό και στην ψευδαίσθηση. Ανακαλύψτε τα όρια του μύθου, της τέχνης, των ψευδαισθήσεων και της πραγματικότητας. Παρακολουθήστε απίστευτες στιγμές, που κόβουν την ανάσα, στιγμές που «κλέβουν» το μυαλό και μιλούν στην ψυχή μας. Αιώρηση αντικειμένων, αντικείμενα που μεταμορφώνονται σε σκόνη μπροστά στα μάτια μας, άνθρωποι που πετάνε, μαγικοί καθρέφτες και άλλα πρωτότυπα και απίστευτα tricks κόντρα στους νόμους της φυσικής και της λογικής.
Ο Σανκάρα είναι πλέον από τους σύγχρονους αλχημιστές της εποχής μας και έρχεται για να μας χαρίσει μαγεία, χιούμορ αλλά και δυνατά συναισθήματα. Είναι αυτός που μπορεί να εξαφανίσει την κακή διάθεση και να μας γεμίσει γέλιο και θετική ενέργεια. Όπως έλεγε και ο Αϊνστάιν: «Υπάρχουν δύο μόνο τρόποι να ζήσεις τη ζωή σου. Ο ένας είναι σαν τίποτα να μην είναι θαύμα. Ο άλλος είναι σαν όλα να είναι ένα θαύμα».

ΜΕΤΡΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Όλοι οι παραπάνω χώροι λειτουργούν ως «αμιγής» σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις. Απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο του κοινού στην εκδήλωση είναι: Για θεατές άνω των 17 ετών απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Για παιδιά από 4 έως 17 ετών, εναλλακτικά, γίνεται δεκτή δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου, είτε βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου PCR (72 ωρών) ή rapid (48 ωρών). Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου, θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου.