Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Υφυπουργείο Αθλητισμού: «Μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ ζήτησαν από τον κ. Δέδε να διερευνήσει την απόσυρση της υποψηφιότητας»

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο διευθυντής επικοινωνίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού, Βαγγέλης Μπραουδάκης, τοποθετήθηκε σε δηλώσεις του στον Real FM για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την πρόθεση της ΕΠΟ να αποσύρει την υποψηφιότητα της Ελλάδας για τη διοργάνωση του τελικού του Conference League 2022 ή 2023, παρότι η χώρα μας ήταν φαβορί για την ανάληψή του. 
Ο κ. Μπραουδάκης, ο οποίος επιβεβαίωσε στην τοποθέτησή του το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εστίασε και στη συνέντευξη που έδωσε νωρίτερα ο Αλέξης Δέδες, διαψεύδοντας τα όσα υποστήριξε ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ και αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του, ο κ. Δέδες του διευκρίνισε ότι μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας του ...
ζήτησαν να εισηγηθεί την απόσυρση της υποψηφιότητας της χώρας μας.
Αναλυτικά:
- Ποια είναι η θέση του Υφυπουργείου Αθλητισμού για την εισήγηση του κ. Δέδε να αποσύρει η ΕΠΟ την υποψηφιότητα της Ελλάδας για τη διοργάνωση του τελικού του Conference League 2022 ή 20023 στο Ηράκλειο;
«Η είδηση είναι εξαιρετικά δυσάρεστη. Διοργάνωση οποιουδήποτε τελικού στην Ελλάδα μας βάζει ξανά στο χάρτη και δείχνει πόση εμπιστοσύνη μας έχει η Ευρώπη σε τέτοια θέματα. Παράλληλα έχει οικονομικές, τουριστικές και ένα σωρό συνέπειες. Οπότε η κουβέντα που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή για την εισήγηση του κ. Δέδε είναι εξαιρετικά δυσάρεστη. Εκτιμώ ότι δεν υπάρχει εισήγηση του κ. Δέδε βέβαια, αλλά μιας και το λέτε να μην το αμφισβητήσω. Ο κ. Δέδες στη συνέντευξη που έδωσε, την οποία έχω διαβάσει, παίρνει την ευθύνη πάνω του, τη στιγμή που εχθές το βράδυ σε δύο αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαμε, συγκεκριμένα εγώ τον κάλεσα πρώτος γύρω στις 20:30 μετά από πληροφορία που είχα ότι κάτι συμβαίνει με την υποψηφιότητα, ο κ. Δέδες μου είπε ότι ο ίδιος δεν έχει πάρει κάποια απόφαση. Αντιθέτως τρία μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, τα οποία μου ονομάτισε κι όλας, του είπαν να ετοιμάσει από εβδομάδα και να δει ποιες είναι οι διαδικασίες για να αποσυρθεί η υποψηφιότητα της χώρας μας. Και όλα αυτά τη στιγμή που είμαστε το απόλυτο φαβορί. Ο φάκελός μας έχει κλείσει από τις 15 Ιουνίου και τέσσερις ημέρες μετά ο κ. Δέδες, που είναι και επικεφαλής της ομάδας εργασίας, πήρε ένα mail από τον επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων, στο οποίο έδινε συγχαρητήρια για τον πλήρη φάκελο της Ελλάδας».
- Πώς γίνεται από τη στιγμή που έχουμε πάρει συγχαρητήρια για το φάκελο να έρχεται ο κύριος Δέδες και να λέει ότι θα κάνει εισήγηση απόσυρσης της υποψηφιότητας;
«Τη διάβασα τη συνέντευξή του με μεγάλη έκπληξη. Ξαναλέω εχθές το βράδυ, μία φορά στις 20:30 και μετά στις 21:25, μου είπε ότι μέλη της εκτελεστικής επιτροπής τον πήραν τηλέφωνο και του είπαν ότι πρέπει από Δευτέρα να διερευνήσει τους τρόπους απόσυρσης της υποψηφιότητας. Όταν τον ρώτησα γιατί, μου απάντησε "δεν καταλαβαίνεις;". Η δική μου απάντηση ήταν καταλαβαίνω, αλλά δεν θέλω να... καταλάβω. Αλλά από το μου είπαν ότι έτσι πρέπει να γίνει μέχρι το σήμερα και το είναι δική μου απόφαση η εισήγηση απόσυρσης της υποψηφιότητας που είπε, η απόσταση είναι από εδώ μέχρι το φεγγάρι. Το γιατί ο κ. Δέδες σήμερα αποφασίζει να πει εντελώς διαφορετικά πράγματα από αυτά που μου είπε εχθές και στα οποία δε μιλάγαμε off the record, δεν το γνωρίζω. Εδώ που έχει φτάσει το πράγμα, έχω την αίσθηση ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κουβέντα για εμπιστευτικά πράγματα... Πρόκειται για εθνική υπόθεση, η οποία έχει ένα σωρό παραμέτρους, είτε γινόταν στο Ηράκλειο, είτε στα Ιωάννινα, είτε στη Θεσσαλονίκη... Είναι πολλά τα οφέλη που έρχονται για τη χώρα μέσα από τέτοιες διοργανώσεις. Κι όταν μάλιστα πρόκειται να ανακοινωθεί, γιατί η διοργανώτρια πόλη θα ανακοινωθεί στις αρχές Δεκμεβρίου, τόσο κοντά στο άλλο γεγονός που θα γίνει εδώ και δεν είναι άλλο από τις κληρώσεις του Champions League και του Europa League και τις βραβεύσεις των κορυφαίων. Τώρα, γιατί ο κ. Δέδες από τις 19 του μήνα που πήρε το συγχαρητήριο μέιλ του κυρίου Τζιατζίνο (επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης) μέχρι εχθές βράδυ που μου έλεγε ότι έτσι θέλουν κάποια μέλη της εκτελεστικής, τα οποία μου τα ονομάτισε, και μέχρι σήμερα το μεσημέρι που παίρνει ο ίδιος της ευθύνη πάνω του τι έγινε... ».
- Στο Υφυπουργείο Αθλητισμού έχετε την αίσθηση ότι όλα αυτά γίνονται από την πλευρά της ΕΠΟ ως μία κόντρα ενόψει των εκλογών και της αλλαγής ημερομηνίας των αρχαιρεσιών; Και ίσως επειδή ο κ. Αυγενάκης είναι βουλευτής Ηρακλείου και υπάρχει κόντρα εντοπιότητας του υφυπουργού;
«Δεν θα ήθελα να το πιστέψω αυτό. Ακόμα κι αν είναι έτσι είναι ποτέ δυνατόν ένα τέτοιο γεγονός να γίνεται παιχνίδι; Δεν θέλω καν να το σκέφτομαι». 
- Ο κ. Δέδες αναφέρει στη συνέντευξή του ότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος στο γήπεδο και πιστεύει ότι ο κ. Αυγενάκης τη γνωρίζει την κατάσταση. 
«Ασφαλώς και την γνωρίζει. Γνωρίζουμε την κατάσταση στο Παγκρήτιο. Είναι ζήτημα διαδικασιών και ταχύτητας του Δήμου Ηρακλείου να γίνουν τα έργα. Δεν παίζει ρόλο όμως αυτό. Ο φάκελος είναι πλήρης. Το λέει η UEFΑ. Δεν το λέω εγώ. Ο φάκελος έκλεισε στις 15 Ιουνίου. Στη συνέχεια τα όποια έργα επιβάλλεται να γίνουν στο γήπεδο, είναι ενέργειες σε μεταγενέστερο χρόνο. Όχι τώρα».