Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Δεκαετής αποβολή σε πρώην στενό συνεργάτη του Μπλάτερ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Γερμανός Μάρκους Κάτνερ, πρώην διευθύνων σύμβουλος των οικονομικών και πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας της FIFA, επί ημερών Ζεπ Μπλάτερ, τιμωρήθηκε την Τρίτη (30/06) από την Επιτροπή Δεοντολογίας της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, σε δεκαετή ....
αποκλεισμό από οποιαδήποτε δραστηριότητα που συνδέεται με το ποδόσφαιρο.
Ο Κάτνερ, στον οποίο επιβλήθηκε εκτός των άλλων και πρόστιμο 1 εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων (940.000 Ευρώ), κατηγορείται για κατάχρηση θέσης και σύγκρουση συμφερόντων, έπειτα από έρευνα που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2016, η οποία εστιάστηκε σε πρώτο βαθμό στον Μπλάτερ και στο άλλοτε Νο2 της FIFA, Ζερόμ Βαλκέ.
Ο Κάτνερ κατηγορείται ότι έλαβε σημαντικά μπόνους, τα οποία παρέχονταν ως επιπρόσθετα στη σύμβασή του, όμως οι όροι τους είχαν κρατηθεί μυστικοί από τα υπόλοιπα μέλη της FIFA. Οι τρεις άνδρες -Μπλάτερ, Βαλκέ, Κάτνερ- κατηγορούνται πως μοιράστηκαν από το 2011 έως το 2015 μπόνους ύψους 80 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Κάτνερ, για τον οποίο ο Μπλάτερ είχε πει το 2016 πως «...δεν έχω γνωρίσει πιο έντιμο και ειλικρινή άνθρωπο στη ζωή μου»- προσχώρησε στη FIFA το 2003 και απολύθηκε το 2016, όταν η εσωτερική έρευνα που έγινε αποκάλυψε διάφορες παραβάσεις από την πλευρά του.