Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Κούκουζας Βαγγέλης: Οι συνδικαλιστές πυροβόλησαν την ΕΑΒ (Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία) στο κεφάλι.......

Με αφορμή την σημερινή επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο απο την Παράταξη "Πατρίδα μας η Στερεά" για την πορεία της ΕΑΒ καταθέτω την αποψή μου.
Η πνιγμένη στα προβλήματα και τα χρέη εταιρεία, κατάφερε να χάσει μιάς πρώτης τάξεως ευκαιρία να αυξήσει τον κύκλο εργασιών και τα κέρδη της, μπαίνοντας στον δρόμο της αντιστροφής της κατάστασης, κατασκευάζοντας κρίσιμα τμήματα της παραγωγικής διαδικασίας που αφορά στην κατασκευή απαρτίων του F-16.
Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αποχωρήσει η Lock-heed Martin,που εχει δώσει υπεργολαβία στην ΕΑΒ να κατασκευάζει κομμάτια απο τα F-16.
Υπάρχει αδιέξοδο λοιπόν, καθότι δεν παραδίδονται κομάτια,και καθότι οι .....συνδικαλιστές δεν επιτρέπουν να μεταδοθεί η τεχνογνωσία.
Κάποιοι νομίζουν στρεβλά οτι συνδιοικούν την ΕΑΒ και αρνούνται να κατανοήσουν οτι ΔΕΝ πληρώνονται γι' αυτό απο τον Ελληνα φορολογούμενο.
Ξεχνούν ή μάλλον καταχρώνται το γεγονός οτι είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Και ποντάρουν οτι ακόμα και εάν καταστραφεί η εταιρεία, αυτοί θα επιβιώσουν πηγαίνοντας σε κάποια άλλη εταιρεία υπο τον έλεγχο του Δημοσίου να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.
Πρέπει να καταλογισθούν ευθύνες.