Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Φόντα: «Η Ιταλία πρέπει να μας σεβαστεί»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Αυστρία είναι ξεκάθαρο αουτσάιντερ ενόψει του σαββατιάτικου (26/06) αγώνα με την Ιταλία για τους «16» του Euro 2020, αλλά ακόμη και μία μικρή ευκαιρία, μπορεί να είναι ότι χρειάζεται για να μπορέσει να κάνει την έκπληξη και να εξασφαλίσει μία θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπως τόνισε ο προπονητής της Φράνκο Φόντα την Παρασκευή (25/06).

Η Ιταλία ήταν η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στα νοκ-άουτ παιχνίδια, δέχθηκε μόλις 12 τελικές στα τρία ματς του ομίλου χωρίς όμως να παραβιαστεί η εστία της, ενώ έχει κρατήσει το «μηδέν» στα μετόπισθεν στους τελευταίους 11 αγώνες της σε όλες τις διοργανώσεις. Για την ακρίβεια δεν έχει δεχθεί γκολ σε 1.055 αγωνιστικά λεπτά, ήτοι για 17 ώρες και 35 λεπτά από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι σήμερα.

«Οι Ιταλοί ήταν η πιο πειστική ομάδα μέχρι τώρα στο τουρνουά. Νίκησαν σε όλους τους αγώνες τους και ειδικά στον τελευταίο με την Ουαλία έδωσαν την...

εικόνα μίας απόλυτα ανταγωνιστικής ομάδας» τόνισε ο Φόντα σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε:

«Δεν μπορώ να ξέρω ποιες είναι οι πιθανότητές μας... Αλλά ακόμη κι αν είναι μόλις 10%, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις με αυτό το... ποσοστό». Η Αυστρία δεν είναι νικήσει ποτέ στις προηγούμενες συμμετοχές της σε Euro πριν από το εφετινό τουρνουά κι έφτασε στον δεύτερο γύρο μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από 39 χρόνια και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982.

«Έχουμε πολλές δυνατότητες σαν ομάδα. Η Ιταλία θα πρέπει να μας σεβαστεί και θα πρέπει να έχουμε δει, ότι μπορούμε κι εμείς απ’ την πλευρά μας να είμαστε ανταγωνιστικοί και σκληροί μέσα στο γήπεδο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καλά, ανεξάρτητα αν σ’ αυτό το ζευγάρι είμαστε το αουτσάιντερ. 

Η ομάδα μας έχει πετύχει κάτι πολύ σπουδαίο μέχρι στιγμής, μόνο με την πρόκρισή της στα νοκ-άουτ παιχνίδια και τώρα θα κάνουμε ότι μπορούμε για να φτάσουμε ως το Μόναχο και το ματς των προημιτελικών. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη απέναντί τους και σίγουρα θα πρέπει να είμαστε πολύ επιθετικοί» κατέληξε ο Φόντα.