Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Σαφές και ισχυρό μήνυμα προς τη Δημοτική αρχή η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του συνδυασμού ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ στο ΑΓΝΑΝΤΙ.

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ       22-6-2021

Παραμένουμε ανεξάρτητοι και υπερκομματικοί 20 χρόνια τόνισε ο Δημήτρης Θωμάς. 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 20 Ιουνίου στο κέντρο Αγνάντι στην Κύμη, η πρώτη συνάντηση στελεχών και φίλων των Νέων Οριζόντων, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων. 
Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν ανάλογες συναντήσεις και σε άλλες δημοτικές ενότητες, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και επαφής του συνδυασμού με τους πολίτες. 
Στην αρχή της ομιλίας του ο Δημήτρης Θωμάς αναφέρθηκε στην 20χρονη υπερκομματική και ανεξάρτητη πορεία του συνδυασμού, τονίζοντας ότι εκπροσωπεί, όχι μόνο το 49,7% των πολιτών αλλά και εκείνους που ψήφισαν τη δημοτική αρχή και τώρα το έχουν μετανιώσει. 
Ο επικεφαλής των Νέων Οριζόντων μίλησε για ζοφερή δημοτική περίοδο, η οποία δεν δικαιολογείται ούτε από την υγειονομική κρίση, ούτε από τις οικονομικές συνθήκες. 
Έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών, αφού η Δ.Ε Κύμης έχει μείνει μόνο με ένα (1) απορριμματοφόρο, που δουλεύει τριπλοβάρδιες και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες, δίχως μηχανήματα έργου, δίχως τα πυροσβεστικά τα οποία είναι χαλασμένα, όπως επίσης έχει μείνει μέσα στο κατακαλόκαιρο μόνο με δύο εργάτες λόγω της ολιγωρίας του Δήμου. Υπενθύμισε ότι επί θητείας νέων οριζόντων, η αποκομιδή πραγματοποιείτο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, σε καθημερινή βάση. 
Ο Δημήτρης Θωμάς αναφέρθηκε και στην αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε ο ίδιος στο εργοτάξιο του Δήμου στο Μεντούλι, πριν λίγες μέρες, όπου διαπιστώθηκε ότι το συνεργείο ήταν κλειστό εδώ και μήνες λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, ενώ τα οχήματα βρίσκονταν χαλασμένα και  εγκαταλελειμμένα....
Ειδικά για το θέμα των σκουπιδιών, ο επικεφαλής των Νέων Οριζόντων ανέφερε ότι ο δήμος πληρώνει ένα (1) εκατομμύριο ευρώ το χρόνο για την μεταφορά τους στη Χαλκίδα και στην Κύμη, υπενθυμίζοντας τον λυσσαλέο πόλεμο που δέχτηκε η δική του δημοτική αρχή, όταν προσπάθησε να κατασκευάσει εργοστάσιο κομποστοποίησης ώστε να λύσει το πρόβλημα. 
Ο Δημήτρης Θωμάς αναφέρθηκε ακόμη και στο θέμα της ύδρευσης, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή δεν έκανε ούτε μία νέα γεώτρηση όλα αυτά τα χρόνια, δεν άλλαξε σχεδόν ούτε ένα μέτρο του δικτύου ύδρευσης, με αποτέλεσμα η Κύμη και η ευρύτερη περιοχή να αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα το καλοκαίρι. 

Ο επικεφαλής των Νέων Οριζόντων μίλησε και για τα υπάρχοντα μεγάλα  προβλήματα του οδικού δικτύου, καθώς και την έλλειψη δημοτικού φωτισμού, αφού οι πολίτες αναγκάζονται να αγοράζουν μόνοι τους λάμπες για  να τις αντικαταστήσουν. 
Μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, ο Δ. Θωμάς αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που προέκυψε στο Σουτσίνι, το οποίο θα μείνει φέτος χωρίς καντίνα λόγω της αποβολής του ενοικιαστή από την Κτηματική Υπηρεσία. Επέρριψε μάλιστα ευθύνες στο δήμο, γιατί άφησε τον ενοικιαστή να επενδύει σε παράνομες κατασκευές χωρίς να τον ενημερώσει. 
Αναφέρθηκε επίσης και στην τραγική κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Κύμη, που δεν έχει πλέον κανένα χώρο άθλησης, τονίζοντας ότι δεν φταίει μόνο ο Μπουραντάς γι’ αυτό αλλά φταίνε κυρίως εκείνοι που τον στήριξαν και τον στηρίζουν και τον εκπροσωπούν στην περιοχή με προεξάρχοντα τον τοπικό Αντιδήμαρχο. 
Επανέλαβε για μια ακόμη φορά την αισιοδοξία του για την θετική κατάληξη της δικαστικής υπόθεσης στην οποία τον έχει εμπλέξει η δημοτική αρχή, η οποία ασχολείται εμμονικά με τη φυσική και πολιτική του εξόντωση, υποστηρίζοντας ότι όλες οι κατηγορίες θα καταπέσουν στο δικαστήριο. 

 Κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του συνδυασμού να βρίσκονται σε εγρήγορση, επισημαίνοντας ότι οι επόμενες εκλογές απέχουν δύο χρόνια και είναι δεδομένο ότι η δημοτική αρχή, η οποία έφερε τον τόπο δεκαετίες πίσω, πρέπει να ανατραπεί και θα ανατραπεί. 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Σε κάθε τραπέζι κάθονταν αυστηρά τέσσερα (4) άτομα με τις δέουσες αποστάσεις μεταξύ τους, οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών ήταν αυστηρά εναρμονισμένες με την ισχύουσα νομοθεσία, ενώ υπήρχαν αντισηπτικά σε όλα τα τραπέζια.