Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους

Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» στις 7 Δεκεμβρίου 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σήμερα η κάνναβη και η κοκαϊνη βρίσκονται παντού. Η χρήση τους αρχίζει από μικρή ηλικία, αφού μετά από έρευνες, ένα ποσοστό 20% μαθητών κάνει χρήση και εύκολα μπορεί να προμηθευτεί τα ναρκωτικά.
Δυστυχώς η πολιτεία, η αυτοδιοίκηση και οι φορείς γενικότερα, δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν το κακό.
Με αφίσες και συζητήσεις δεν βγαίνει τίποτα.
Τα ναρκωτικά σκοτώνουν και αυτοί που τα διακινούν, είναι δολοφόνοι.
Αν δεν θέλουμε τα ναρκωτικά στα σχολεία, αν δεν θέλουμε τα ναρκωτικά στο ποδόσφαιρο..... και γενικότερα στον αθλητισμό, τότε ας αφήσουμε τα λόγια κι ας περάσουμε στην πράξη.
Αντί να πληρώνει ένας αθλητής για να πάρει δελτίο κάνοντας εξετάσεις σε παθολόγο, καρδιολόγο κλπ. να έχει υποχρέωση να έχει και μια εξέταση από κρατικό νοσοκομείο που να αποδεικνύει πως δεν είναι χρήστης απαγορευμένων ουσιών.
Αυτό να έχει εφαρμογή και στο Λύκειο, αφού δυστυχώς όλα αρχίζουν από αυτή την ηλικία.
θα ξαναγράψουμε πως η νομοθεσία, έτσι όπως είναι δεν τιμωρεί τους χρήστες και έτσι αυτοί πολλαπλασιάζονται και οι έμποροι και διακινητές θησαυρίζουν. Όσους κι αν συλλάβει η αστυνομία τίποτα δεν θ΄ αλλάξει.
Αν θέλουμε λιγότερα θύματα από ναρκωτικά, ας "καθαρίσουμε" τα σχολεία, τους χώρους άθλησης και μετά βλέπουμε.
Το κράτος, αλλά και οι περιφέρειες και οι Δήμοι, θα ρέπει ΤΩΡΑ να πάρουν αποφάσεις και να παρέμβουν σε σχολεία και αθλητισμό.
Ας γίνει μια αρχή.
Εμείς δεν πιστεύουμε πως το κύκλωμα των ναρκωτικών, είναι ο μεγάλος χορηγός κάποιων και γι΄ αυτό δεν το αγγίζουν.