Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Ο μπάρμπα Στέλιος δεν έχει κανένα πρόβλημα, στο να γράψει για τα ναρκωτικά που υπάρχουν παντού, μα παντού. Υπάρχουν στα σχολεία, υπάρχουν στα πανεπιστήμια, υπάρχουν στο χώρο της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης, υπάρχουν στους χώρους άθλησης, υπάρχουν στα γραφεία, στους χώρους εργασίας, υπάρχουν στα σπίτια μας.
Το κράτος δεν θέλει να χτυπήσει το κακό, όπως δεν θέλουμε και όλοι μας για διάφορους λόγους.
Γιατί αλήθεια όποιος έχει κορονοϊό, μπαίνει σε καραντίνα, σε απομόνωση και δεν συμβαίνει το ίδιο με τους χρήστες ναρκωτικών; Γιατί ένας χρήστης για παράδειγμα, θα πρέπει να βρίσκεται μέσα σ΄ ένα σχολείο, να είναι .....μέλος μια πολιτιστικής ή αθλητικής ομάδας.  Ο χρήστης δεν είναι αυτός που στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι και βαποράκι;
Ο χρήστης δεν είναι αυτός που με την πρώτη ευκαιρία θα πείσει και κάποιο άλλο παιδί, να κάνει ένα τσιγαράκι ή κάτι άλλο;
Το πρόβλημα είναι τεράστιο και τα ναρκωτικά υπάρχουν παντού.
Το χειρότερο όλων είναι το ότι υπάρχουν στα σχολεία και στον αθλητισμό.
Γεμίσαμε χρήστες, αλλά δεν κάνουμε τίποτα.
Είναι πανεύκολο και δεν κοστίζει, το να υπάρχει υποχρεωτικός έλεγχος στα αθλητικά και γιατί όχι και στα σωματεία που προσφέρουν στον πολιτισμό, αλλά και στα γυμνάσια, τα λύκεια και τα πανεπιστήμια.
Μαζί με όλα τ΄ άλλα δικαιολογητικά για εγγραφή, να υπάρχει και τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και αυτό να το κάνουν σε ανύποπτο χρόνο.
Δυστυχώς και στην Εύβοια, η κατάσταση έχει ξεφύγει και όσους κι αν συλλάβει η αστυνομία, η οποία προσπαθεί, το κακό θα μεγαλώνει και θα μπαίνουν σε κίνδυνο περισσότερα παιδιά.