Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

"Έτοιμοι να χτίσουμε μια ομάδα από την αρχή"

Χαρούμενη για τη συγκέντρωση της Εθνικής Κορασίδων ύστερα από ενάμισι περίπου χρόνο και έτοιμη για δουλειά με τους συνεργάτες της και τις παίκτριες ώστε να χτιστεί μια νέα ομάδα, δηλώνει η Κατερίνα Φαλίδα. "Όλα τα κορίτσια είναι καινούρια, υπάρχει ταλέντο, αλλά πρέπει να τους εμφυσήσουμε το πνεύμα των Εθνικών Ομάδων", τόνισε η ομοσπονδιακή τεχνικός.
Αναλυτικά οι δηλώσεις της κ. Φαλίδα με αφορμή τη συγκέντρωση της Εθνικής Κορασίδων για προπονήσεις στον Άγιο Κοσμά το διάστημα 22-24 Ιουνίου 2021:
"Είμαι χαρούμενη κι εγώ και όλοι στην ομάδα για το γεγονός ότι μαζευόμαστε ξανά μετά από μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας και επιστρέφουμε στο φυσικό μας περιβάλλον που είναι το γήπεδο. Η πανδημία άφησε πληγές στο ποδόσφαιρο, στον αθλητισμό και στην κοινωνία γενικότερα κι εκείνο που θέλουμε όλοι είναι η επιστροφή.... στην κανονική ροή, με τη δυνατότητα να προπονούμαστε και να αγωνιζόμαστε χωρίς προβλήματα.
Στο διάστημα της απραξίας λόγω του covid άλλαξαν τα δεδομένα, αφού τα περισσότερα από τα κορίτσια που συμμετείχαν στην ομάδα προωθήθηκαν στην ανώτερη ηλικιακά κατηγορία και θα αγωνίζονται πλέον με την Εθνική Νεανίδων. Έτσι, η Κορασίδων αποτελείται από εντελώς νέα κορίτσια, παίκτριες που καλούνται για πρώτη φορά να φορέσουν το εθνόσημο και να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας. Υπάρχει ταλέντο με βάση όσα έχουμε δει ως τώρα και πρώτο μέλημά μας είναι να εμφυσήσουμε στις νέες αυτές αθλήτριες τη νοοτροπία και το πνεύμα των Εθνικών Ομάδων".
Η κ. Φαλίδα αναφέρθηκε ακόμη στη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, μέχρι να φτάσει η ώρα των επίσημων αγώνων του Οκτωβρίου για τα προκριματικά του UEFA Women's EURO U17:
"Αυτή η κλήση και η σειρά των προπονήσεων αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δημιουργία της νέας Εθνικής Κορασίδων, η οποία όπως είπαμε θα φτιαχτεί από την αρχή και είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε γι αυτό. Υπάρχουν και άλλες κοπέλες τις οποίες θα δοκιμάσουμε στη συνέχεια, ώστε μέσα από αυτή τη διαδικασία να προκύψει μια ομάδα που θα είναι ικανή να πάει όσο καλύτερα γίνεται στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος".