Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Βουλή: Άρση της ασυλίας της βουλευτού του ΜεΡΑ25, Αγγ. Αδαμοπούλου, για δηλώσεις της από το βήμα της Βουλής. Ενάντιοι στην αποδοχή της έγκλησης οι αγορητές της αντιπολίτευσης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπέρ της άρσης ασυλίας της βουλευτού του ΜέΡΑ25, Αγγελικής Αδαμοπούλου, τάχθηκε η πλειοψηφία της Βουλής με ψήφους 162 υπέρ, 116 κατά και 15 "παρών". 
Η άρση ασυλίας της Αγγελικής Αδαμοπούλου, αποφασίστηκε κατόπιν έγκλησης σε βάρος της από την Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, για συκοφαντική δυσφήμιση. Στις 2 Ιουλίου και κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις», η βουλευτής από το βήμα της Βουλής επικαλέστηκε δημοσιεύματα και μαρτυρίες ότι στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχουν αστυνομικά όργανα που φορούν κουκούλες και ρίχνουν βόμβες μολότοφ, προκειμένου να διαλύσουν τις διαδηλώσεις.
Η βουλευτής του ΜέΡΑ 25, μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια, κατέθεσε πλήθος δηλώσεων και δημοσιευμάτων για τον τρόπο δράσης αστυνομικών με μεταμφίεση, ...

για αστυνομικούς που έφεραν κουκούλες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, δηλώσεις για προβοκάτσιες. «Δεν άνοιξε ρουθούνι για τις δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις υπουργών Προστασίας του Πολίτη, εκπροσώπου Αστυνομικών, πλήθος βουλευτών και κεντρικών πολιτικών παραγόντων, συντακτών, για δημοσιεύματα. Ούτε λόγος για έγκληση εκεί, όχι ότι θα έπρεπε να γίνει. Εκεί οι κύριοι της Ένωσης που με κατηγορούν, δεν είδαν τίποτα το συκοφαντικό, τίποτα το προσβλητικό που να τους θίγει την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπεια», είπε η βουλευτής και πρόσθεσε πως «είτε επί τόσα χρόνια αποδέχονταν αδιαμαρτύρητα αυτούς τους δημόσιους ισχυρισμούς και άρα είναι ύποπτο να εξανίστανται τώρα, είτε η όψιμη ευαισθησία τους εξυπηρετεί σκοπιμότητα».
Η Αγγελική Αδαμοπούλου είπε ότι η έγκληση είναι προδήλως αβάσιμη και καταχρηστική, στερείται λογικού νομικού, ηθικού ερείσματος, το ίδιο και τυχόν απόφαση άρσης της ασυλίας της. «Σε περίπτωση που η πλειοψηφία αποφασίσει τα υιοθετήσει τα σοβαρά ερμηνευτικά σφάλματα που αποδόμησα με την ομιλία μου, μοιραία θα παραβιάσει το συνταγματικά ανέγκλητο και θα θέσει τον εαυτό της εκτός συνταγματικής νομιμότητας», είπε η Αγγελική Αδαμοπούλου. Τόνισε δε, ότι θέση του ΜέΡΑ25 είναι να πηγαίνουν στον εισαγγελέα οποιαδήποτε άλλα αδικήματα, εκτός αυτών που εντάσσονται στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών καθηκόντων του βουλευτή.