Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

«Εξοικονομώ - Αυτονομώ» ύψους 31.580.000 € για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Χρηματοδότηση συνολικού ύψους 31.580.000 € προβλέπεται από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Αυτονομώ» για κατοικίες που βρίσκονται στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Πρόκειται για το νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και αυτονόμησης κατοικιών. Έρχεται σε συνέχεια των προγραμμάτων «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» και χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΠΑΝΕΚ (24.000.000€) και από Εθνικούς Πόρους (5.000.000€).
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διά μέσου της Διαχειριστικής Αρχής και αναγνωρίζοντας την τεράστια ...αξία του προγράμματος, αποφάσισε και σε αυτόν τον κύκλο να συνεισφέρει με χρηματοδότηση ύψους 2.580.000€.
«Το πρόγραμμα “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ” αγκαλιάστηκε από την πρώτη του φάση στην Περιφέρειά μας και σε ολόκληρη τη χώρα, αφού ανακουφίζει την ελληνική οικογένεια από μεγάλα βάρη. Βοηθάει χιλιάδες νοικοκυριά να ανασάνουν οικονομικά, βοηθά όμως και το ίδιο το περιβάλλον να… ανασάνει!
»Συνεισφέρουμε σε αυτήν την κατεύθυνση, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, με στόχο να δώσουμε ακόμη περισσότερες ανάσες στη δύσκολη συγκυρία που εξακολουθούμε να βιώνουμε», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.