Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

"Ο μπάρμπα Στέλιος"

 - "Ο μπάρμπα Στέλιος" δικαιώθηκε για μία ακόμη, έστω και με καθυστέρηση, αφού η υπουργός κ. Κεραμέως αποφάσισε επιτέλους να δώσει την δυνατότητα σε κάθε παιδί να έχει το δικό του τάμπλετ ή λάπτοπ ή υπολογιστή δίνοντάς του 200 ευρώ. Η κυρία υπουργός κάνει όμως ένα λάθος. Θα έπρεπε να δώσει τα χρήματα αυτά σε όλα τα παιδιά χωρίς κανένα απολύτως κριτήριο. Κάθε μαθητής με το που πηγαίνει στο .....σχολείο να παίρνει αυτή την οικονομική ενίσχυση. Μία φορά στο Δημοτικό, μία στο γυμνάσιο, μία στο Λύκειο και μια όταν μπει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η κυρία υπουργός να ξαναδεί το θέμα.

- Κυρία Κεραμέως ο κόσμος έχει τρελαθεί με τις διάφορες πλατφόρμες που υπάρχουν και πραγματικά κουράσθηκε. Μπες εκεί, κάνε εκείνο, πάτα το άλλο. Έλεος. Τα πάει καλά η Ελλάδα στο θέμα της ψηφιακής πολιτικής και θα πρέπει να μην τρελαθούν οι πολίτες. Έχετε όλα τα στοιχεία στην διάθεσή σας ως κράτος. Γιατί θα πρέπει να μπαίνει στις πλατφόρμες ο πολίτης; Μία για το επίδομα, μία για το ενοίκιο, μία για την θέρμανση, μία για το ένα, μία για το άλλο. Διορθώστε το κι αυτό και απλά να παίρνει ο καθένας αυτό που δικαιούται.

- Κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, μπορείτε να τ΄ αλλάξετε μια και καλή όλα. Έτσι δεν θα τρέχει ο κόσμος κάθε μέρα στον ΟΑΕΔ, κάθε μέρα στις υπηρεσίες πρόνοιας, κάθε μέρα δεξιά κι αριστερά. Το ξεκινήσατε καλά και πρέπει να κάνετε το επόμενο βήμα, χωρίς καθυστέρηση. Να μην χρειασθεί να παρεμβαίνει κανένας.