Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

....η άποψή μας

 - Γιατί άραγε κάποιοι χρησιμοποιούν σήμερα μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ για να κατηγορήσουν την Περιφέρεια, λέγοντας πως κρύβει την αλήθεια για καθαρά ή όχι νερά στις ακτές τις Εύβοιας;
Αυτοί οι ίδιοι δεν είναι που κατηγορούσαν το ΠΑΚΟΕ και στήριζαν τις απόψεις του τότε αντιπεριφερειάρχη κ. Σπανού, του δημάρχου κ. Παγώνη και της προέδρου του ΔΟΑΠΠΕΧ κυρίας Ζλακώνη; Γιατί σήμερα πιστεύουμε το ΠΑΚΟΕ και όχι τις τοπικές αρχές;;;; Μίσος; 
Η δική μας άποψη, καθαρή. Κάποιοι θέλουν να εκδικηθούν την Περιφερειακή αρχή και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, γιατί απλά δεν υποκύπτουν στις πιέσεις.

Ο ΔΟΑΠΠΕΧ απαντά στο ΠΑΚΟΕ: «Οι μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ συμφωνούν μόνο με τα ρεύματα του Ευρίπου» - Στη δημοσιότητα η επιστολή Χριστοδουλάκη που εστάλη στις 20/6 στον Παγώνη

Δείτε την απαντητική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΟΑΠΠΕΧ για τον ΠΑΚΟΕ: 

Μετά την προσωπική επίθεση που δέχθηκε η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη, σε πρόσφατη ανακοίνωση του ΠΑΚΟΕ (4/7/16), η πρόεδρος αναμένει με ιδιαίτερη αγωνία την προσφυγή των υπευθύνων στη δικαιοσύνη, για να διαπιστωθεί η..... αξιοπιστία των μετρήσεών του, οι οποίες φαίνεται ότι ξεπερνούν και την εναλλαγή των ρευμάτων του Ευρίπου.
Και για του λόγου το αληθές, σας αποστέλλουμε την πρόταση συνεργασίας του ΠΑΚΟΕ με το Δήμο Χαλκιδέων, με αρ.πρωτ.8132/20-6-16, στο πρόλογο της οποίας αναφέρονται τα εξής:
Κύριε/α Δήμαρχε,
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του το ΠΑΚΟΕ και σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Καθαρές θάλασσες» του ΟΗΕ, προγραμματίζει ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις σε δέκα επιλεγμένους Δήμους της Αττικής, Βοιωτίας & Εύβοιας που έχουν παραλίες με τα καθαρότερα νερά κολύμβησης , σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ….

Η Επιλογή του Δήμου σας, έγινε με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια για την καταλληλόλητα των νερών κολύμβησης. Επειδή όμως ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων θα κλείσει μέχρι το τέλος Ιουνίου, για τις εκδηλώσεις του Ιουλίου και επειδή υπάρχει σειρά προτεραιότητας, σας παρακαλούμε να μας απαντήσετε μέχρι τις 22/06/2016..

Η συγκεκριμένη επιστολή όπως διαπιστώνετε, έχει ημερομηνία 20-6-16 και θάλασσες πεντακάθαρες. Μετά την αντιπρόταση του Δήμου για συμμετοχή στις εκδηλώσεις του στις 10-7-16, για άλλο χώρο από το στρογγυλό ή άλλη ημερομηνία, καθώς στον ίδιο χώρο και την ίδια ημερομηνία θα λειτουργεί η έκθεση Ευβοϊκών Προϊόντων (της Ομοσπ. Εμπ. Συλ. Εύβοιας), το ΠΑΚΟΕ, εντός 10 ημερών επανέρχεται με το υπ’ αριθμ. 155/30-6-16 Δελτίο τύπου, με θέμα: «Νέα έρευνα: Οι κατάλληλες και ακατάλληλες παραλίες της Εύβοιας», όπου ακτές μας ως δια μαγείας και χωρίς να έχει προκύψει κάποιο έκτακτο γεγονός, παρουσιάζονται ως ακατάλληλες.???

Και επειδή η αξιοπιστία έχει και συνέχεια…στην πρόσφατη ανακοίνωσή του (4/7/16) το ΠΑΚΟΕ, αναφέρει με κεφαλαία κιόλας γράμματα, ότι ΤΟ ΠΑΚΟΕ, «ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ». Σε συνέχεια λοιπόν της προγενέστερης επιστολής-πρότασης (20/6), λένε τα εξής:

Για όλα αυτά η συμμετοχή σας, θα είναι η εξής:

1. Εύρεση κατάλληλου χώρου για την ανάπτυξη όλων των παραπάνω (πλατεία ή ανοιχτός ελεύθερος χώρος με άπλετο φωτισμό), όπου θα υπάρχει η κατάλληλη εξέδρα.

2. Οικονομική συμμετοχή κατά 30% στο συνολικό κόστος των οκτώ (8.000) Ευρώ, δηλαδή 2.400 ευρώ με συμμετοχή του ΠΑΚΟΕ στο 50% (4000 ευρώ) και του προγράμματος 20% (1.600 ευρώ).

Για να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το θέατρο του παραλόγου, στο οποίο κάποιοι…και για δικούς τους λόγους επιθυμούν να συμμετέχουμε είτε ως θιασώτες, είτε ως θεατές, τους γνωρίζουμε στα παιχνίδια τους, δεν τους επιτρέπουμε να παίζουν με την πόλη της Χαλκίδας και να δημιουργούν ανησυχία στους πολίτες-επισκέπτες, μέσω ανυπόστατων και παραπλανητικών ανακοινώσεων, οι οποίες πέραν της δυσφήμησης, στους δύσκολους καιρούς που περνά η χώρα μας, προκαλούν τεράστια οικονομική και τουριστική ζημία στους επαγγελματίες και την πόλη.

Αν αυτός είναι ο σκοπός τους, επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας για την αποκατάσταση της αλήθειας και διαφύλαξη των συμφερόντων μας, ως πόλη και Ν. Εύβοιας.

Γιαυτό καταλήγοντας σας προτείνουμε… «τα κουβαδάκια σας και σ’ άλλη παραλία»… γιατί η στραβός είναι ο γιαλός? ή στραβά αρμενίζετε?, καθώς μετά από όλα αυτά οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους!

*** Επισυνάπτουμε την υπ’ αρ.πρωτ.8132/20-6-16, επιστολή και το 155/30-6-16 Δελτίο Τύπου, του ΠΑΚΟΕ


Προς τον                                                                               Αθήνα:20/06/2016
Κύριο Χρήστο Παγώνη                                                        Αρ.πρωτ.:8132
Δήμαρχο Χαλκιδέων

Κύριε/α Δήμαρχε,

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του το ΠΑΚΟΕ και σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Καθαρές θάλασσες» του ΟΗΕ, προγραμματίζει ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις σε δέκα επιλεγμένους Δήμους της Αττικής, Βοιωτίας & Εύβοιας που έχουν παραλίες με τα καθαρότερα νερά κολύμβησης , σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ.

Οι εκδηλώσεις αυτές θα περιλαμβάνουν :

1.Ανάρτηση πινάκων των μετρήσεων του ΠΑΚΟΕ για το Δήμο σας

2.Εργαστήριο μικροβιολογικών αναλύσεων όπου οι μικροί και μεγάλοι φίλοι μας, θα παρακολουθήσουν ζωντανά τη διαδικασία των αναλύσεων.

3.Σε ειδικό περίπτερο οι μικροί μας φίλοι θα φυτέψουν διάφορα φυτά υπό την εποπτεία ειδικού γεωπόνου

4.Περίπτερο με έξυπνες δράσεις προστασίας του Περιβάλλοντος και του Καταναλωτή 

5.Έκθεση φωτογραφίας με την ιστορική διαδρομή των προβλημάτων του περιβάλλοντος στην Ελλάδα

6.Προβολή ημίωρου ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πλανήτης γη, Ώρα μηδέν»

7.Ανοιχτή Δημόσια συζήτηση για τα προβλήματα του Δήμου

8.Μουσικοχορευτικό  πρόγραμμα .

Για όλα αυτά η συμμετοχή σας, θα είναι η εξής:

1.Εύρεση κατάλληλου χώρου για την ανάπτυξη όλων των παραπάνω (πλατεία ή ανοιχτός ελεύθερος χώρος με άπλετο φωτισμό), όπου θα υπάρχει η κατάλληλη εξέδρα.

2.Οικονομική συμμετοχή κατά 30% στο συνολικό κόστος των οκτώ (8.000) Ευρώ, δηλαδή 2.400 ευρώ με συμμετοχή του ΠΑΚΟΕ στο 50% (4000 ευρώ) και του προγράμματος 20% (1.600 ευρώ)

Το πρόγραμμα θα είναι διάρκειας τεσσάρων (4) ωρών 18:00-22:00 και θα ανακοινωθεί από τα ΜΜΕ.

Η Επιλογή του Δήμου σας, έγινε με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια για την καταλληλόλητα των νερών κολύμβησης. Επειδή όμως ο  προγραμματισμός των εκδηλώσεων θα κλείσει μέχρι το τέλος Ιουνίου, για τις εκδηλώσεις του Ιουλίου και επειδή υπάρχει σειρά προτεραιότητας, σας παρακαλούμε να μας απαντήσετε μέχρι τις 22/06/2016.
Για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο 2108100804.


Για το ΔΣ του ΠΑΚΟΕ

Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γ. Γραμματέας
Παναγιώτης Χριστοδουλάκης                     Κων/νος Σολδάτος
Πανεπιστημιακός                                                     Ιατρός