Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

3-7-2021
      Άλλη μια απόφαση - ταφόπλακα για τον τόπο από τη δημοτική αρχή.
Τάχθηκε υπέρ της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης ανεμογεννητριών  σε όλο το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου

Προκλητικά «ωμός» ο δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς, δήλωσε  ότι δεν τον ενδιαφέρει εάν έχουν τοποθετηθεί μέχρι σήμερα δεκαεννέα (19) ανεμογεννήτριες στο Καλέντζι ή εάν τοποθετηθούν σαράντα εννιά (49) στο μέλλον, αφού ο ίδιος έχει τονίσει επανειλημμένα ότι αντιτίθεται στην εγκατάστασή τους μόνο στις περιοχές Natura.  Δηλώνοντας επίσης ότι η αιολική ενέργεια είναι πλουτοπαραγωγική πηγή της χώρας και πρέπει να διευκολυνθεί απ όλους η εγκατάσταση ανεμογεννητριών!!!!
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 1 Ιουλίου, σύσσωμη η δημοτική αρχή τάχθηκε υπέρ της εγκατάστασης ανεμογεννητριών. Απέρριψαν μάλιστα προκλητικά το ομόφωνο αίτημα του τοπικού συμβουλίου και του...συλλόγου Καλεντζίου που ζητούσαν να προσφύγει ο δήμος στο Συμβούλιο Επικρατείας, ενάντια στην εγκατάσταση κι άλλων ανεμογεννητριών στο χωριό τους.
Με τις θέσεις που εκφράστηκαν από την πλειοψηφία και με την απόφασή της, (μετά από ονομαστική ψηφοφορία), να απορριφθεί το αίτημα των κατοίκων του Καλεντζίου για την συνδρομή του Δήμου στην κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο Επικρατείας, έγινε απόλυτα ξεκάθαρο πλέον ότι η πλειοψηφία του Δήμου τάσσεται υπέρ της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης ανεμογεννητριών και διευκολύνει τα σχέδια των εταιριών αιολικής ενέργειας καταστρέφοντας τον τόπο.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση «έδωσε μάχη» για να αποτραπεί αυτή η δυσμενής απόφαση, αλλά οι αριθμητικοί συσχετισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχαν ως αποτέλεσμα να παρθεί από τη δημοτική αρχή άλλη μια απόφαση – ταφόπλακα για τον τόπο μας.