Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Πρώτος και... περιμένει ο Καναδάς, «τελικός» Ελλάδα-Κίνα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Δύο στα δύο» για τον Καναδά στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Βικτόρια, με τους «οικοδεσπότες» να «κλειδώνουν» την πρώτη θέση του Α' ομίλου και να περιμένουν την ομάδα που θα καταλάβει τη δεύτερη θέση από τον Β' όμιλο, προκειμένου να μάθουν τον αντίπαλο τους στους νοκ άουτ χιαστί αγώνες. Η ομάδα του Νικ Νερς επικράτησε άνετα με 109-79 της Κίνας, υποχρεώνοντας τη στην πρώτη ήττα της. 

Πλέον η Εθνική Ανδρών θα παλέψει στον αυριανό «τελικό» με την Κίνα (2/7, 02:05) για την πρώτη νίκη της στον Α' όμιλο, προκειμένου να καταλάβει τη δεύτερη θέση και να προκριθεί στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ αγώνα την πρώτη ομάδα του Β' ομίλου.

Με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Άντριου Γουίγκινς (20π), Αρ Τζέι Μπάρετ..

(16π.), εκτελώντας με 40% από τα 6.75, αξιοποιώντας την κυριαρχία της στα επιθετικά ριμπάουντ και υποχρεώνοντας την Κίνα σε 15 λάθη (!), ο Καναδάς δεν... αγχώθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Η ομάδα του Νικ Νερς εξασφάλισε γρήγορα μία διψήφια διαφορά ασφαλείας και συντηρώντας τη μέχρι τη λήξη του αγώνα, ολοκλήρωσε νικηφόρα και χωρίς απώλειες την πρώτη φάση του τουρνουά. 

Από την ομάδα του Φενγκ Ντου ξεχώρισε ο Μίνγκτσουάν Χου με 24 πόντους. 

Τα δεκάλεπτα: 27-19, 59-46, 79-65, 109-79