Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά


Ανακοίνωση του Προέδρου της Ε.Π.Σ.Πειραιά
 
Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ επανέρχεται θέλοντας να πάρει και πάλι θέση στο αδιέξοδο που έχει οδηγήσει το φάσμα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου η απόφαση για την  διακοπή των αγώνων.
Με την επιστολή μας την 20/9/2022 είχαμε επισημάνει ότι η αναστολή – διακοπή των αγώνων δεν θα ήταν η λύση, αντιθέτως θα  φέρει όλες τις ενώσεις όλο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε αδιέξοδο, το οποίο ήδη αντιλαμβανόμαστε όλοι.
Με την βοήθεια και τις  παραινέσεις σχεδόν του συνόλου των ενώσεων μας , παρά την παθητική στάση της Ομοσπονδίας μας εδώ και 2 χρόνια, ένα σύνολο  2320 ποδοσφαιρικών σωματείων από τα 2550 περίπου ενεργά σωματεία,  έχουν συνταχθεί – τακτοποιηθεί με το  Μητρώο  πάντα με την  βοήθεια εμάς των ενώσεων.
Υπάρχει κι ένας αριθμός περίπου 200 σωματείων της χώρας που δεν έχουν.... τακτοποιηθεί, ένα ποσοστό της τάξης του 10% των ενεργών ποδοσφαιρικών σωματείων της χώρας, που ασφαλώς και δεν μπορούμε να αφήσουμε στις τύχες τους, παρότι έχουν τεράστιες ευθύνες οι διοικούντες τους. 
Όμως με ποια λογική αποφασίσαμε να αυτοτιμωρηθούμε να σταματήσουμε τους αγώνες, για αυτούς του λίγους που επαναλαμβάνουμε πρέπει να τους βοηθήσουμε.
Οι περισσότερες ενώσεις έχουμε αντιμετωπίσει το Μητρώο με καλή διάθεση,  να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, με τις όποιες ατέλειες ή περιττές προυποθέσεις που μπορούν να απλουστευθούν, πώς ερχόμαστε τώρα και ζητάμε να καταργηθεί.
Δηλαδή δεν διαβλέπουμε ότι όντως  έχει μπεί μια τάξη στα σωματεία μας, πολλά εκ των οποίων δεν είχαν ούτε .. βιβλία,  είχαν να πάνε στις Περιφέρειες πάνω από 10 χρόνια, δεν διαβλέπουμε  ότι επιτέλους   ενισχύθηκαν με σημαντικά χρηματικά ποσά- έπειτα  από 15 περίπου χρόνια;
Εκτός κι αν  αποδεχθούμε ότι εμπλεκόμαστε  ή ότι μπαίνουμε στην μέση σε ένα πόλεμο δύο πλευρών που υποκινούνται από προσωπικά συμφέροντα που μάλιστα πιθανόν να κατευθύνονται από εξωγενείς παράγοντες.
Αγαπητοί συνάδελφοι , ας αναλογισθούμε όλοι  μαζί που οδηγούμαστε, πώς θα προχωρήσουμε, γιατί επιτέλους πρέπει να παίξουν μπάλα τα παιδιά μας, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα  να  τους στερούμε την άθληση.
Κλείνοντας αγαπητοί φίλοι θέλω να επισημάνω ότι,  η εμπειρία  μας  δίδαξε ότι  στην κοινωνία όταν  υφίστανται προβλήματα , βρήκαμε τη λύση με το «μέλι κι όχι με το ξύδι..»
Και κάτι τελευταίο   επειδή  εδώ κύριοι παίζετε το θέατρο του παραλόγου.
Μόλις εχθές ο πρωταθλητής του 1ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ, στερήθηκε από την Ε.Ε. της ΕΠΟ την άνοδο του στην Superleague 2,  διότι δεν είχε  γραφθεί στο  Μητρώο!!το οποίο δεν αποδέχεται  η Ομοσπονδία, αλλά του στερεί την  άνοδο!!
Εδώ , πού πάει η πολιτική  σας θέση που δεν αναγνωρίζετε το Μητρώο αλλά τιμωρείτε βάση αυτού;

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ
Ι. ΣΠΑΘΑΣ