Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας καταδικάζει την χωρίς όρια και φραγμούς δημοσιογραφία της "κλειδαρότρυπας"

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, καταδικάζει ανεπιφύλακτα την χωρίς όρια και φραγμούς δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας και ζητά σοβαρότητα, ευθύνη και αυξημένη προσοχή από όλους τους συναδέλφους». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα, εκφράζοντας στο ίδιο μήκος κύματος με την ΕΣΗΕΑ, τον αποτροπιασμό και οργή του για τον διασυρμό που συντελείται από ορισμένα ΜΜΕ με αφορμή την κάλυψη του τραγικού φαινομένου που αφορά σε ανήλικα παιδιά, ενώ καλεί σε εγρήγορση και άμεση δραστική παρέμβαση.

Αναλυτικά, το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας υπογραμμίζει:

«Η προκλητική και κατ' εξακολούθηση παραβίαση και η έλλειψη σεβασμού στην...

αντιμετώπιση ενός τραγικού κοινωνικού φαινομένου, που δυστυχώς αφορά ανήλικα παιδιά, στο όνομα της δήθεν "ερευνητικής" δημοσιογραφίας, επιβάλλει εγρήγορση και άμεση δραστική παρέμβαση.

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, παρακολουθεί με αποτροπιασμό και οργή το διασυρμό που συντελείται από ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και συμφωνεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στην καταδίκη τέτοιων απαράδεκτων περιπτώσεων.

Τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι μέλη και μη μέλη της Ένωσης, οφείλουν να εναρμονίζονται με τις αρχές της δεοντολογίας του κλάδου και να απέχουν από κάθε μορφής παραβίασης των προσωπικών δεδομένων. Πολύ περισσότερο όταν αυτό αφορά ανηλίκους.

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, καταδικάζει ανεπιφύλακτα την χωρίς όρια και φραγμούς δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας και ζητά σοβαρότητα, ευθύνη και αυξημένη προσοχή από όλους τους συναδέλφους».